Logo stadsbladutrecht.nl


Schaatsen tussen de grote locomotieven kan bij het Spoorwegmuseum. Foto: PR
Schaatsen tussen de grote locomotieven kan bij het Spoorwegmuseum. Foto: PR (Foto: Het Spoorwegmuseum)

Kids schaatsen tussen de treinen in de kerstvakantie

  Cultuur

Ook deze kerstvakantie staat het Spoorwegmuseum weer volledig in het teken van Winter Station. Het museum komt volledig in wintersfeer met kerstbomen, honderden lampjes en een prachtige antieke carrousel.

UTRECHT - Tijdens Winter Station is er dagelijks een gevarieerd programma met muziek en andere leuke kinderactiviteiten. Op het buitenterrein houdt de scouting de kampvuurtjes brandend, binnen kan er geschaatst worden tussen de treinen. Schaatsen zijn gratis te leen. Winter Station opent op 23 december en duurt tot en met 7 januari. Speciale avondtickets met entree vanaf 15.00 uur kosten €10,00. Er kan nu al geschaatst worden!

Op zaterdag 23 december opent het Spoorwegmuseum de deuren voor Winter Station. In de grote museumhal ligt, tussen de treinen, een echte ijsbaan. Bezoekers kunnen eindeloos rondjes schaatsen rondom de historische stoomlocomotief NS 326 uit 1881. Zijn bijnaam is 'Grote Groene' die de locomotief dankt aan de enorme grote wielen en de lichtgroen kleur. Iedere dag is er live-muziek, kinderen kunnen zwieren en zwaaien op de antieke carrousel uit 1903. Tegen een kleine vergoeding kunnen zij zich ook laten schminken of meedoen aan de knutselworkshop. Buiten staat het postkantoor van de Kerstman waar je een kaartje kunt versturen.

Streekbierfestival

Op vrijdag 22 december trapt het Spoorwegmuseum de kerstvakantie af met een gezellig Streekbierfestival. Proef biertjes van brouwerijen uit alle streken van de wereldHet festival is vrijdag 22 december van 19.00 tot 23.00 uur.
Een ticket kost €28,50, hierin zit inbegrepen: entree museum, 5 muntjes, biermenu boekje en een proefglas.

Openingstijden

Tijdens Winter Station is het Spoorwegmuseum op 23 tot en met 26 en 31 december van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Ook open van 27 tot en met 30 december en 2 tot en met 7 januari van 10.00 tot 19.00 uur. Op 1 januari is het Spoorwegmuseum gesloten
Tickets kosten €16,00 (>4 jr). Speciale avondtickets (entree vanaf 15.00 uur) voor €10,00. www.spoorwegmuseum.nl/winterstation.

reageer als eerste
Meer berichten