Logo stadsbladutrecht.nl


Onder de kerstboom van Slot Zuylen wordt een bijzonder kerstverhaal verteld. Foto: PR
Onder de kerstboom van Slot Zuylen wordt een bijzonder kerstverhaal verteld. Foto: PR (Foto: Slot Zuylen)

Maak kennis met oude kersttradities op Slot Zuylen

  Cultuur

Dit jaar staan de eindejaarsrondleidingen van Slot Zuylen in het teken van de kersttradities van adellijke families. Op 28, 29 en 30 december is het huis van onder tot boven feestelijk aangekleed. De gids vertelt tijdens de rondleiding het verhaal van de kerstviering in het Slot met de daarbij horende eeuwenoude familietradities.

UTRECHT - Voor de gezelligste tijd van het jaar wordt het hele slot versierd. Van de grote kerstboom in de sfeervolle Gobelinzaal tot de vele lichtjes in de tuin. Tijdens de rondleiding wordt het publiek meegenomen langs de vele tradities die het slot kent. Zo stak de familie in de adventstijd iedere zondag één extra kaars in de krans op de eettafel aan. Wanneer alle vier de kaarsen brandden, wisten zij dat het kerstfeest was aangebroken.

Kerstverhaal

De rondleiding eindigt in de mooiste ruimte van het huis, de Gobelinzaal. Kruip met elkaar onder de kerstboom en luister hier naar een bijzonder kerstverhaal. Na afloop van de rondleiding is het museumcafé in het Koetshuis open voor een warme beker chocolademelk of een glaasje glühwein. Voor ieder kind hangt er een chocoladekransje in de grote boom. De rondleidingen starten in de kerstvakantie op 28, 29 en 30 december om 14.00, 14.30, 15.00 en 15.30 uur en in de avond om 19.30, 20.00, en 20.30 uur. Reserveren kan via info@slotzuylen.nl of door te bellen naar 030-2440255. Zie voor meer informatie http://www.slotzuylen.nl/agenda/2017/eindejaarsrondleidingen.

Slot Zuylen is gevestigd aan het Tournooiveld 1.

Meer berichten