Logo stadsbladutrecht.nl


Het Rosa Ensemble jubileert in Kytopia.
Het Rosa Ensemble jubileert in Kytopia.

Jubileum Rosa Ensemble in het Oude Tivoli (Kytopia)

  Cultuur

Het Rosa Ensemble bestaat twintig jaar en dat wordt op 29 december gevierd met een jubileumfeest in Kytopia (het oude Tivoli).

UTRECHT - Onder aanvoering van oprichter en artistiek leider Daniel Cross beweegt het gezelschap zich al jaren tussen gecomponeerde muziek en improvisatie, tussen muziek, film en theater. Rosa werkt met een bontgeschakeerd team van 'all stars': multitalenten die diverse rollen kunnen vervullen: tekstschrijven, acteren, componeren en musiceren. Daarnaast zijn er musici uit heden, verleden én toekomst gevraagd aan de avond mee te werken. Net als altijd streeft Rosa naar het bijkans onmogelijke, dus het wordt een avond vol verwondering en muzikale verrassingen.

Rosa-cd Effata

Tijdens het jubileumfeest presenteert Rosa de nieuwe cd Effata (Ontwaak), met werk uit verschillende Rosa-producties van de afgelopen vijf jaar. Een verzamel-cd met een muzikale mix: gecomponeerd & improvisatie, traditioneel & experimenteel, luchtig & serieus, akoestisch & elektronisch, klassiek & populair. Maak ook kennis met supeRRosa, een nieuwe formatie met drie gastmusici uit Syrië. En zie de sneak preview van Rosa's nieuwste productie: Rosa met een sausje pop & rock. Het grootste probleem dat Rosa veroorzaakt, is dat het ongrijpbaar is. Het hoort niet thuis in de popmuziek, niet in de nieuwe muziek en niet in jazz. Maar je kunt je eraan laven, net als aan de zon.

Meer berichten