Kennismaken met bevlogen Utrechters in de Bibliotheek

  Cultuur

Zondagavond 10 december van 19.30 tot 21.30 uur is Agnes Jongerius de eerste Wintergast van dit seizoen. In de Centrale Bibliotheek vertelt zij aan de hand van zelfgekozen beeld- en boekfragmenten over haar leven en inspiratie. De presentatie is in handen van Heinz Schiller.

UTRECHT - Agnes Jongerius was vakbondsbestuurder en is nu met name actief in de politiek. Ze werd in De Meern geboren als jongste van een gezin van acht kinderen. Ze groeide op in een progressief katholiek milieu en kreeg maatschappelijke betrokkenheid van huis uit mee. Aan het Bonifatius Lyceum Utrecht deed ze het gymnasium. Aan de Rijksuniversiteit Utrecht studeerde ze sociaal economische geschiedenis. Een carrière bij de FNV volgde waar ze in 2005 de eerste vrouwelijke voorzitter van de beweging werd. Sinds 2014 zit zij namens de PvdA lid in het Europees Parlement.

Wintergasten Utrecht is een serie gesprekken met bevlogen Utrechters. Zij vertellen over hun leven en inspiratie. De volgende gasten van dit tweede seizoen zijn op 14 januari topkok Ramon Beuk en op 11 februari filmregisseur en scenarist Jean van de Velde.

Meer berichten

Shopbox