Logo stadsbladutrecht.nl


De Utrechtse Lisanne Davids wilde met haar gezin op pad en miste een plek waar leuke uitjes voor gezinnen gebundeld werden. Dus startte ze zelf maar zo'n platform op. Deze week bracht ze een boekje uit met al die leuke activiteiten. Eigen foto
De Utrechtse Lisanne Davids wilde met haar gezin op pad en miste een plek waar leuke uitjes voor gezinnen gebundeld werden. Dus startte ze zelf maar zo'n platform op. Deze week bracht ze een boekje uit met al die leuke activiteiten. Eigen foto (Foto: Eigen foto)

Meer dan 100 tips voor ouders en kids

  Cultuur

Als gezin een dagje uit, hartstikke leuk! Maar waarnaartoe? Dat vroeg Lisanne Davids uit Utrecht, zelf moeder van twee kinderen, zich weleens af. Ze deed ideeën op en startte Bier en Appelsap, een platform voor ouders en kinderen in Utrecht met tips voor een dagje uit in de omgeving. Davids: "Als je zin hebt om op pad te gaan, dan kijk je op Bier en Appelsap!"

UTRECHT - Al twee jaar kunnen ouders (en kinderen) terecht op www.bierenappelsap.nl voor weekendtips, nieuwe horecazaken of uitjes passend bij het seizoen. Davids: "Bier en Appelsap heb ik 2,5 jaar geleden bedacht. De jongste van mijn twee kinderen was net een paar maanden oud en we gaan graag op pad met ze. Uit eten, naar een speeltuin, koffie drinken of in het bos wandelen. Ik miste een plek online waar die dingen bij elkaar komen, die voor zowel ouders als kinderen leuk zijn. Het idee zat al lange tijd in mijn hoofd en uiteindelijk ben ik gewoon gestart met een online platform met weekendtips, ervaringsartikelen, een nieuwsbrief en uitagenda."

Het platform loopt goed. Eerder al hield Davids het succesvolle Bier en Appelsap Festival in Lage Vuursche, de volgende stap was een boek uitbrengen. "Online gaat allemaal erg snel. Ik wilde graag iets tastbaars maken", vertelt Davids. "Mooi voor in de boekenkast en vanwege het formaat handig in je tas voor onderweg." Het boek werd dinsdag 21 november officieel overhandigd aan de Sint en is vanaf vandaag (woensdag 22 november) te koop bij meerdere verkoopwinkels in de regio.

Davids: "In het 'Bier en Appelsap Boek - Utrecht en omgeving' vind je de leukste tips voor ouders en kids. Niet alleen kindvriendelijk, maar ook oudervriendelijk. Leuke horeca, speeltuinen, wandelingen, zwemplekken en bijvoorbeeld boerderijen. Een handig boek dat je erbij pakt als je op pad wilt met het gezin. Niet alleen in Utrecht, maar bijvoorbeeld ook in Amersfoort, Baarn, Soest of Zeist."

Het boek telt 224 pagina's en bevat meer dan 100 tips. Davids: "Op de website staan heel veel tips, maar een echt boek wat je in de kast zet en er in het weekend bij pakt als je met het gezin op stap gaat, stond al lang op mijn verlanglijstje om te maken. Met lekker veel foto's, zodat je al een goed beeld krijgt of de locatie of het uitje iets voor jou is. En met de aankomende feestdagen konden we geen beter moment bedenken om het boek te lanceren."

Wat de volgende stap is voor Bier en Appelsap? Davids: "Geen idee. Het boek maken smaakte naar meer, maar dat we weer iets anders gaan verzinnen kan ook."

Het boek kost 14,99 euro en is geschikt voor vaders, moeders, opa's, oma's en gastouders. Info: www.bierenappelsap.nl/boek

Meer berichten

Shopbox