Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Anne Hamers

(Dom)Torenfabels en feiten

  Cultuur

UTRECHT - Luister naar de mooie, vreemde en hilarische verhalen van de Domtoren op de vrijdagavond in November. Al eeuwenlang doen de wonderlijkste verhalen over de Domtoren de ronde. Is de toren bijvoorbeeld gebouwd op koeienhuiden en was er echt een kroeg in de Domtoren?

Bekende en minder bekende verhalen passeren de revue en luisteraars worden steeds op het verkeerde been gezet, want is het verhaal van de gestoorde torenwachter nou fabel of echt gebeurd. En hoe zit het met alle andere verhalen? Rondleiders hebben de mooiste, vreemdste en leukste fabels en feiten verzameld in deze themarondleiding.

Tijdens de klim naar boven worden de indrukwekkende kapel, de klokken en hoge transen van de Domtoren bezocht en natuurlijk wordt afgesloten met het bijzondere avonduitzicht over de stad op 95 meter hoogte.

De rondleidingen vinden plaats op de vrijdagavond 10, 17 en 24 november om 20.30 uur en
duren een uur. De rondleiding is bedoeld voor volwassenen. Kinderen vanaf 10 jaar zijn welkom. De entreeprijs bedraagt 12,50 euro en de voertaal van de rondleiding is Nederlands. Bestel tickets via www.domtoren.nl

Meer berichten