Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Johan Maaswinkel

Sinterklaasintocht Utrecht te zien op RTV Utrecht

  Cultuur

UTRECHT - Zondag 19 november is het weer zover: Sinterklaas komt met zijn Pieten aan in Utrecht. Wie niet aanwezig kan zijn op de grachten kan vroeg in de avond achter de tv kruipen en afstemmen op RTV Utrecht. Hier wordt de intocht op uitgezonden.

Presentatrice Anita Sara Nederlof ontvangt de Sint bij de Weerdsluis en vanaf 18.30 uur is een sfeervolle reportage van de intocht te zien op RTV Utrecht. Voor de inwoners van de stad Utrecht is het programma vanaf 18.30 uur ook op de lokale zender UStad te zien. Via de Facebookpagina van RTV Utrecht is de intocht live te volgen.

De Goedheiligman en zijn vloot varen via het Ledig Erf en de Oudegracht naar de Weerdsluis. RTV Utrecht presentatrice Anita Sara Nederlof doet verslag van de intocht bij de Weerdsluis. Hier wordt de Sint ontvangen door burgemeester Van Zanen en door duizenden enthousiaste en zenuwachtige kinderen. Anita Sara interviewt kinderen en praat uitgebreid met de Sint. Na het ontvangst vertrekt Sinterklaas op zijn trouwe paard Amerigo via een feestelijke route door de binnenstad naar het Domplein.

De samenvatting van de Utrechtse Sinterklaas intocht bij de Weerdsluis is op zondag 19 november vanaf 18.30 uur te zien op RTV Utrecht. De intocht is ook vanaf 18.30 uur op UStad te zien en daarna ieder uur tot 18.00 uur de volgende dag.

De uitzending is terug te kijken via RTV Utrecht App en rtvutrecht.nl/gemist.

Meer berichten