Logo stadsbladutrecht.nl

Ronald Giphart en robots in de Bibliotheek

  Cultuur
De hele maand november staat robotica centraal tijdens Nederland Leest in de Bibliotheek.
De hele maand november staat robotica centraal tijdens Nederland Leest in de Bibliotheek. (Foto: Bibliotheek Utrecht)

De hele maand november is Nederland Leest in de Bibliotheek. Dit jaar staat robotica centraal.

UTRECHT - De robot is in opmars. Binnen een paar jaar zijn zelfrijdende auto's, bezorgdrones en machines met kunstmatige intelligentie heel gewoon. Wat staat ons de komende jaren te wachten?

Ronald Giphart

Vrijdagavond 3 november is Ronald Giphart in de Centrale Bibliotheek met zijn schrijfrobot Asibot. Zij schreven samen een nieuw hoofdstuk aan het boek 'Ik, robot' van Isaac Asimov. Frank Heinen interviewt hem over dit schrijfproces en met Asibot schrijven ze het begin van nóg een hoofdstuk. Ingmar Heytze leest zijn nieuwste gedicht 'Robots hakken apostelen uit'.

In gesprek met robots

Zondag 5 november om 14.00 uur opent medialab Setup de robotinstallatie GC 9000 in de Centrale Bibliotheek. Het publiek kan er de hele maand november zelf mee 'in gesprek'. Op woensdagavond 22 november vertelt een expert van RobotXperience over robotica in het dagelijks leven. Mét een Meet & Greet met robot Nao of Zora. Aansluitend een Dialoog, waar het publiek met elkaar in gesprek gaat.

Ik ben Alice

Op vrijdagavond 17 november wordt in de Centrale Bibliotheek de documentaire 'Ik ben Alice' vertoond, over de zorgrobot Alice voor ouderen. Aansluitend is er een nagesprek met de makers.

Boek 'Ik robot' cadeau

Dit jaar is het cadeauboek van Nederland Leest 'Ik robot' van Isaac Asimov. Vanaf 1 november te verkrijgen in alle Bibliotheekvestigingen. Info: www.bibliotheekutrecht.nl/nederlandleest

Meer berichten