Logo stadsbladutrecht.nl


Brassband De Wäldsang wint de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Inzet: Schoonhoven (2e) ontvangt de Utrecht Prijs. Foto's: Goldy Solutions
Brassband De Wäldsang wint de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Inzet: Schoonhoven (2e) ontvangt de Utrecht Prijs. Foto's: Goldy Solutions (Foto: Goldy Solutions)

Brassband De Wâldsang wint Nederlands Brassband Kampioenschap in Utrecht

  Cultuur

UTRECHT - Brassband De Wâldsang uit Buitenpost kwalificeerde zich zaterdag voor deelname aan de European Brass Band Championships 2018 (EBBC2018) in Utrecht. Het Friese orkest onder leiding van dirigent Rieks van der Velde werd kampioen op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in TivoliVredenburg wat betekent dat het Nederland vertegenwoordigt in Europees verband. De Europese kampioenschappen vinden plaats op 4 en 5 mei 2018 in Utrecht en gelden als het meest prestigieuze evenement in de brassbandsector. De nationale kampioenen van zestien Europese landen ontvangen hiervoor een uitnodiging.

De European Brass Band Championships 2018 worden onder de vlag van Utrecht Brass georganiseerd door de Utrechtse organisatie voor amateurkunsten ZIMIHC. Een week lang, van 28 april t/m 6 mei, staat Utrecht in het teken van de blaasmuziek in het algemeen en de brassband in het bijzonder. De beste orkesten van Europa strijden in TivoliVredenburg om de titel van Europees Kampioen. Daarnaast is er de Jeugdbandcompetitie, een Solistenwedstrijd en een gelegenheids European Youth Brass Band. Hoogtepunt van de week is het Galaconcert op zaterdag 5 mei in TivoliVredenburg.

Meer berichten