Logo stadsbladutrecht.nl


Danny van der Linden schreef het boek Breinstorm na zijn herseninfarct om vragen van anderen te benatwoorden
Danny van der Linden schreef het boek Breinstorm na zijn herseninfarct om vragen van anderen te benatwoorden (Foto: Roberto Cancian)

Utrechter schrijft boek 'Breinstorm'

  Cultuur

Twee jaar terug stond het leven van de 34-jarige Danny van der Linden op zijn kop. Van het ene op het andere moment kon hij niet meer praten. Ook zijn linkerarm werkte niet meer. Een avontuur in het ziekenhuis volgde.

UTRECHT - Het was er één van vallen en opstaan. Destijds hield hij blogs bij en schreef hij zijn gevoel van zich af. Nadat hij veel vragen kreeg naar aanleiding van zijn verhaal, besloot hij zijn avontuur samen te brengen in een boek dat de titel 'Breinstorm' kreeg. Aanstaande zaterdag komt het uit en is in het in de meeste boekwinkels te verkrijgen.

'Moeite met praten'

Van der Linden: "Het was op een maandagmiddag op het moment dat ik een gesprek op de school had van mijn oudste dochter. Ik had moeite met praten en dacht dat het misschien te maken had met de oorontsteking die ik die week daarvoor had gehad. Dat ik mijzelf niet goed hoorde. De lerares op school maakte al grappend nog de opmerking of ik te veel had gedronken."

Van der Linden kijkt 's-avonds gewoon televisie en wil dan wat tegen zijn vriendin zeggen. "Dat ging haperend, stotterend en ik merkte dat het niet goed zat. Ik had ook geen gevoel meer in mijn linkerarm." Pas de volgende dag belt hij met de huisarts die hem direct doorverwijst naar het ziekenhuis. "Ik had een tintelend gevoel in mijn arm en hand en kon ook geen notities meer maken. Na wat testjes lag ik even later aan een apparaat en volgde er 's-middags een CT scan." Uiteindelijk kwam er ook een MRI scan en dat werd geen succes. "Ik raakte in paniek, was bang dat ik niet meer uit dat apparaat kon wanneer er bijvoorbeeld brand uit zou breken."

Witte vlekjes

De scan wordt uitgesteld maar de volgende dag besluit Van der Linden dat hij weg wil, het voorstel om hem plat te spuiten, ziet hij niet zitten. "Uiteindelijk ben ik in Amersfoort in het apparaat gegaan, dat ging allemaal veel relaxter. Er waren witte vlekjes te zien, er is hersenvocht afgetapt en even dachten ze zelfs aan een vorm van MS. Met een licht herseninfarct als uitslag mocht ik gaan revalideren." De freelance journalist zegt het nuchter, net als dat hij zijn boek op een nuchtere manier met een vleugje humor heeft geschreven. "Ik ben er goed af gekomen het had veel erger gekund."

Breinstorm

De titel Breinstorm verwijst naar het brainstormen over de titel en de storm die hij in zijn hoofd voelde. Breinstorm, dat 10 euro kost, ligt vanaf komende zaterdag (30 septemer) in de winkel of te bestellen via: uitgeverijkeytree.nl

Meer berichten

Shopbox