Logo stadsbladutrecht.nl


Bach in de Dom

  Cultuur

Op vrijdagavond 15 september 2017 verzorgen Peter & Jaap Eilander een dubbelconcert met orgel én vleugel in de Utrechtse Domkerk. Recent hebben vader Peter Eilander en zoon Jaap Eilander los van elkaar een album uitgebracht met muziekstukken van Johan Sebastian Bach en muziekstukken geïnspireerd op deze grootste componist aller tijden. Vader Peter op het grote Walcker-orgel in de Dom van Riga en zoon Jaap op een grote Steinway-concertvleugel.

UTRECHT - Er worden meer concerten gegeven op deze mooie locatie maar zelden staat de componist Bach zo centraal op één avond met twee klavierinstrumenten als tijdens deze vrijdagavond in september. In deze gotische kathedraal staat een van de mooiste orgels van Nederland én de grootste Bösendorfer concertvleugel. Beiden zullen deze avond in volle glorie te beluisteren zijn.

Het concert wordt vanaf 19:30 uur ingeleid middels een voorprogramma door studenten van het Utrechts Conservatorium; Maurits Willemsen en Bert Roest. Uiteraard spelen zij ook muziek van Bach en wel op trombone en kistorgel. Tijdens het avondconcert is er een pauze waarin er gelegenheid is om elkaar te ontmoeten en een bezoek te brengen aan de cd stands. Via de website www.isolana.nl is het mogelijk om in de voorverkoop met korting kaarten te bestellen.

Toegang incl. hapje en drankje in de pauze: € 15,00 in de voorverkoop / € 20,00 aan de kassa / € 25,00 VIP

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox