Logo stadsbladutrecht.nl

Reis door de tijd van voedsel bij eerste editie Foodnote Festival in Utrecht

  Cultuur
Foto: Foodnote Festival

Van 6 t/m 17 september vindt de eerste editie van Foodnote Festival plaats. Tijdens het twaalfdaagse festival staat de fascinerende toekomst van voedsel centraal. Je kunt er goed eten, ontspannen met vrienden en een feestje bouwen met de vele muzikanten, maar het festival biedt meer dan dat. Want naast vermaak, wil de organisatie haar bezoekers ook graag nieuwe inzichten geven in de wondere wereld van voedsel.

Reis door de tijd
Op het festivalterrein maakt de bezoeker letterlijk en figuurlijk een reis door de tijd van voedsel. Je begint bij de jagers en verzamelaars die lappen vlees boven het vuur roosteren. Via de wereldhandel en voedselindustrialisering, eindig je uiteindelijk bij de experimentele laboratoria waar robots en 3D-printers culinaire hoogstandjes voor je bereiden. Ieder tijdperk kent haar eigen decor en foodtrucks met een bijpassend menu. Zo laat Foodnote zien, proeven én beleven hoe de wereld van voedsel zich in 10.000 jaar heeft ontwikkeld. Of je nou komt voor het bier, of om je te vergapen aan futuristisch voedsel, het kan allemaal!

Verander je kijk
Voor wie op zoek is naar verdieping kent Foodnote een uitgebreid inhoudelijk programma. Elke festivaldag heeft een eigen thema, zoals de circulaire economie of voedsel in de stad. In lijn met deze thema’s zijn er lezingen, workshops en filmavonden bij te wonen. Zo krijg je nieuwe inzichten en inspiratie mee naar huis om toe te passen in het dagelijks leven. Voor professionals in de voedselbranche is het festival tevens een mooie gelegenheid om te netwerken en nieuwe contacten te leggen.

Rabobank Banking for Food Challenge
Hoe maak je gezond snacken bereikbaar in achterstandswijken? Tijdens Foodnote werken wetenschappers, docenten, studenten, ondernemers en bezoekers samen aan een creatieve oplossing op dit vraagstuk. “Het concept wordt na afloop ondergebracht bij incubator UtrechtInc om daar verder te groeien. Zo bouwen we ook ná het festival aan een duurzame impact”, aldus organisator Robbert Maas van SOON.

Utrecht Science Park
Foodnote Festival vindt plaats aan de Genevelaan op het Utrecht Science Park. In eerste instantie misschien een opvallende locatie voor een festival, maar het terrein staat bol van wetenschappers, hoogleraren en studenten met diepgaande kennis over voedsel. Het lijkt dan ook de ideale locatie voor een kruisbestuiving over dit specifieke onderwerp. En ook niet onbelangrijk: het terrein is uitstekend bereikbaar, waar je ook vandaan komt!

Het festival is een samenwerking tussen o.a. SOON, Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, Utrecht Science Park, Rabobank en diverse Utrechtse (horeca)ondernemers. Toegang tot het festival is gratis. Het volledige programma is te vinden op www.foodnotefestival.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox