Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Jan Stipriaan Luïscius

Festival Buurten bij Kanaalzicht verzet naar 2 juni 2018

  Cultuur

Alles leek in kannen en kruiken voor het festival Buurten bij Kanaalzicht. Maar het liep anders, want initiatiefnemer Floor van der Staak, eigenaar van café Kanaalzicht, had niet alle zaakjes op orde. Vooral het veiligheidsplan rammelde, volgens de gemeente. "Tja, ik ben inderdaad wat naïef geweest'', geeft Floor (56) volmondig toe op het terras van zijn zaak.

UTRECHT - "Door de vertraging die ik opliep om het veiligheidsplan in orde te hebben, moest ik het festival dat begin september gepland stond helaas afblazen.'' Achteraf is Floor gelukkig met de situatie, aangezien er nu op 2 juni 2018 van 12.00 tot 23.00 uur een festival komt 'dat staat als een huis'. Buurt bij Kanaalzicht verrijst op de grens tussen de wijken Lombok en Oog in Al. Tussen restaurant Buurten in de Fabriek en café Kanaalzicht, horecagelegenheden die door het Merwedekanaal 'wreed' worden gescheiden. Er komen twee grote podia aan Buurtenkant en Kanaalzichtkant waar tien bands spelen, foodtrucks op de sluis en bars voor (fris)drank en bier.
Een festival organiseren, Floor had het nog niet eerder gedaan. Hij weet van wanten met de live muziek – in Kanaalzicht treden tien maanden lang elke zondag bandjes op -, maar zoiets groots als een festival? "Kijk, als je het goed wilt doen, moet alles op orde zijn. Van EHBO'ers, tot mensen van de Reddingsbrigade, er moeten hekken komen waar beveiligers posten, politie noem maar op.''
Het groeide Floor en medeorganisator Erik Derksen (mede-eigenaar van Buurten) boven het hoofd. "We hebben het onderschat. Adviesbureau in de evenementenwereld De Regelaar heeft ons veel uit handen genomen. We zijn nu helemaal klaar voor 2 juni.'' Het idee voor een festival ontstond twee jaar terug. "Ik kreeg een vergunning voor wekelijks livemuziek en dacht: waarom laten we niet meer mensen genieten? Eerst wilde ik het festival alleen organiseren, maar later heb ik Buurten erbij betrokken. Vandaar de naam Buurten bij Kanaalzicht. Erik vond het meteen een fantastisch idee.'' Floor en Erik willen er een jaarlijks terugkerend evenement van maken.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox