Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Anne Meyer

Unieke Érard Carré vleugel debuteert op Hortus Festival in Utrecht

  Cultuur

UTRECHT - Enkele jaren geleden ontdekte pianist Maarten van Veen op eBay een zeer waardevolle Érard Carré vleugel, een zogeheten tafelpiano. De Franse verkoper wilde er afstand van doen als hij er een kleine IKEA-tafel voor in de plaats kreeg. Daar hoefde Van Veen niet lang over na te denken, de deal was snel gesloten en hij liet het instrument naar Nederland komen. Na een grondige restauratie verkeert de tafelpiano nu in topconditie. Het instrument maakt op zaterdag 12 augustus zijn concertdebuut op het Hortus Festival.

Maarten van Veen gaat er op spelen en hij gaat ook verhalen vertellen over de componisten. Op het programma staan werken van Mozart, Haydn en Jadin.

 

Over Maarten van Veen

Pianist/dirigent Maarten van Veen is artistiek leider van het Hortus Festival, directeur van het Rotterdamse DoelenEnsemble en artistiek directeur van de Murray Dranoff Foundation in Florida. Hij studeerde bij Philippe Herreweghe en Frans Brüggen om als dirigent de taal van de 20e eeuw om te zetten naar een oorspronkelijke orkestklank. Met Robert Craft nam hij in de Abbey Road Studios in Londen een cd op met werken van Igor Stravinsky. De New York Times noemde het ´de beste opnamen ooit´.

Maarten van Veen speelt zaterdag 12 augustus om 20.00 uur in De Oude Hortus (in Universiteitsmuseum), Lange Nieuwstraat 106 in Utrecht. Info: www.hortusfestival.nl

Reageer als eerste
Meer berichten