Logo stadsbladutrecht.nl


Foto: Utrecht TAPT

Drink een speciaal biertje op het Utrecht TAPT Festival

  Cultuur

UTRECHT - De eerste editie van Utrecht TAPT Festival barst los op 26 en 27 augustus in het Julianapark. Met ingrediënten als heel veel bier, goed eten, spelletjes, te gekke live-artiesten en dj's en verrassende elementen.

Bier smaakt eigenlijk altijd wel naar meer. En festivals ook. Na twee bierfestivals in Amsterdam Utrecht TAPT het tijd worden voor een editie in Utrecht.

Nick de Vree en Simon Leech zijn de Nick en Simon van het speciaalbier. Wat hun naambroeders met de palingsound kunnen, doen zij met bierfestivals. De een heeft een achtergrond in feesten organiseren, de ander in bierbrouwen en toen ze op een goeie nacht ergens aan de bar stonden met een biertje in de handen, besloten ze de krachten te bundelen.

Het was in het jaar 2015 waarin de speciaalbierhype losbarstte en de eerste BierWest een feit werd. Met op Facebook ruim 28.000 nieuwsgierigen op aanwezig, werd de locatie veranderd van een plein (klein) naar een park (groot). In anderhalve dag verkocht het event voor 2000 man uit en ook de tweede editie BierOost waar 3500 bierminnenden samenkwamen, was binnen no-time uitverkocht.

Intussen zijn de festivals gegroeid. 'Veel meer dan alleen heel veel bier' is hun motto: "Iedereen kent het speciaalbier nu wel, maar wij zorgen voor behalve heel veel verschillende en nieuwe soorten ook voor de beste bites, lekkere dj-deuntjes, bands en verrassend entertainment", aldus het tweetal.

Na vier Amsterdamse edities hebben ze meer dan zin om de stadsgrenzen over te gaan. De keus was snel gemaakt: Utrecht! "Het was in deze stad waar ik mijn eerste feestjes organiseerde", herinnert Nck zich nog als de nacht van gisteren. "Mooie tijden waren dat en ik wist altijd dat ik nog eens terug naar Utrecht zou komen, dit is het perfecte moment."

Ook de Engelse Simon kan bijna niet wachten tot hun Utrechtse avontuur eind augustus, "The love for craft beer here is fantastic and that's a big part of the inspiration for TAPT." Utrecht kent en snapt bierfestivals al heel lang, zo besluiten ze. "Wij doen het net iets anders dan iedereen en daar is Utrecht hartstikke klaar voor."

Reageer als eerste
Meer berichten