Logo stadsbladutrecht.nl


Momenteel speelt violiste Merel Junge in verschillende ensembles en orkesten in binnen- en buitenland.
Momenteel speelt violiste Merel Junge in verschillende ensembles en orkesten in binnen- en buitenland.

Pianotrio op het Hortus Festival

  Cultuur

Pianist Bobby Mitchell, violiste Merel Junge en cellist Job ter Haar spelen zaterdag 5 augustus in De Oude Hortus in Utrecht hoogtepunten uit de geschiedenis van het Hortus Festival. Op het programma staan pianotrio's van Schumann en Farrenc.

Utrecht - Robert Schumann was niet alleen componist; hij recenseerde ook zijn collega's, vooral als hij vond dat ze niet voldoende waardering kregen. Over de werken van Louise Farrenc, een van de belangrijkste vrouwelijke componisten uit de negentiende eeuw, schreef hij ooit: 'Klein, elegant en zo kunstig dat men wel voor de charme moet vallen, vooral omdat erboven een subtiel aroma van romantiek zweeft…' Kom naar Utrecht en ontdek zelf wat Schumann precies bedoelde.


Over de musici

Bobby Mitchell interesseert zich voor zowel muziek uit voorbije eeuwen als voor
hedendaagse muziek. Naast de moderne piano speelt hij fortepiano en klavecimbel. Ook profileert hij zich als improvisator en componist. Hij heeft concerten gegeven in de Verenigde Staten, Nederland, Duitsland, Italië, Zuid-Afrika en Mexico.
"Bobby speelt alsof hij de stukken ter plekke componeert, altijd vrij en ongedwongen", zegt festivalleider Maarten van Veen over hem.
Merel Junge vertrok na haar conservatoriumstudie in Den Haag naar China, waar zij onder leiding van dirigent Edo de Waart in het Hong Kong Philharmonic Orchestra speelde. Ook maakte zij deel uit van Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi. Als soliste speelde Merel onder meer het Eerste vioolconcert van Max Bruch, het Vioolconcert
van Mendelssohn en het Concert voor viool en blazersensemble van Kurt Weill. Momenteel speelt zij in verschillende ensembles en orkesten in binnen- en buitenland.
Job ter Haar is cellist van het HortusEnsemble, de Van Swieten Society, het Ives Ensemble, Musica ad Rhenum en het Floreal String Quartet. Hij speelt zowel op authentieke als moderne instrumenten. Ook is hij als onderzoekscoach verbonden aan Codarts Rotterdam.

Reageer als eerste
Meer berichten