Logo stadsbladutrecht.nl


Armin van Buuren geeft de kinderen van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie alvast een voorproefje. Foto: Ivar Pel
Armin van Buuren geeft de kinderen van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie alvast een voorproefje. Foto: Ivar Pel

Muziekstudio voor zieke kinderen

  Cultuur

Vorige week is door Armin van Buuren, de burgemeester van Utrecht; Jan van Zanen en twee patiëntjes van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, het startsein gegeven voor de bouw van de Muziekids Studio, waar Armin van Buuren zijn naam aan heeft verleend.

Utrecht - De studio is bedoeld voor de jonge patiëntjes in het oncologische centrum. Maar ook hun broertjes, zusjes en alle andere kinderen die meekomen met de patiëntjes, zijn er welkom. Deze nieuwe Armin van Buren Muziekids Studio zal in de loop van 2018 de deuren voor het eerst openen in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

De Armin van Buuren Muziekids Studio wordt een vrolijke ruimte van circa 120 vierkante meter met allerlei muziekinstrumenten, een echte DJ Booth, muziekspellen en nog veel meer zaken die met muziek te maken hebben. Hier krijgen patiënten en bezoekers, doorgaans van vijf tot achttien jaar, afleiding door het maken van of luisteren naar muziek. Zo kunnen zij hun pijn en verdriet even vergeten. Ervaren studioleiders en musicerende vrijwilligers begeleiden de kinderen bij het maken van muziek.

De aanwezigheid van Armin die muziek maakte en selfies nam met de aanwezige patiëntjes toverde een grote glimlach op hun gezichtjes. Armin vertelde aan de aanwezige pers hoe geweldig muziek werkt als afleiding. Burgemeester Jan van Zanen riep iedereen op om de stichting financieel te steunen zodat de Muziekids Studio snel gerealiseerd kan worden en de kinderen van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie die muzikale afleiding krijgen die ze zo hard nodig hebben. Hij eindigde met de woorden: "We doen het voor de kinderen, laat dat duidelijk zijn."

Muziekids

Muziek is ontspanning, en dat is iets waar kinderen in een ziekenhuis behoefte aan hebben. Muziekids zorgt dat kinderen even het ziekenhuis vergeten. Hiervoor gingen ze eerder mooie samenwerkingen aan met artiesten als: Rene Froger, Guus Meeuwis, Nick en Simon en Ali B.

'Muziek maken verlaagt het stressniveau en kan bijdragen aan een versneld herstel', aldus vriend van Muziekids, prof. dr. Erik Scherder.

Dat de eerder geopende Muziekids Studio's in Almere, Beverwijk, Blaricum, Hilversum en Tilburg een groot succes zijn, is in de afgelopen periode ruimschoots gebleken. Niet alleen de patiënten en hun ouders, maar ook de artsen, verplegend personeel, pedagogisch medewerkers en bezoekers ervaren dagelijks de meerwaarde van Muziekids.

Meer informatie over Muziekids en hun activiteiten kunt u vinden op: www.muziekids.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten