Foto: Bibliotheek Utrecht

Column uit de bibliotheek: 'Druk'

  Column

Ik heb in de vakantie op de camping zowaar één boek gelezen. Oké, het was dan wel een dikke pil, maar toch is dat wel erg weinig voor mijn doen. Collega's van mij lezen in de zomer meters boeken weg, doen mee aan boekchallenges ('lees 25 boeken per jaar!') en hebben dan nóg tijd over. Hoe doen die mensen dat? Slapen die niet 's nachts of zo? Ik mag blij zijn dat ik een paar bladzijden gelezen krijg per dag. Het was een actieve vakantie zal ik maar zeggen.

Of zou ik het dan echt zo druk hebben? Want ik moet natuurlijk wél de betere series bijhouden op Netflix of HBO (tip: kijk vooral de serie Chernobyl! Kippenvel gewoon). Ook moeten er cd's geluisterd worden. Of Spotify. De krant moet gelezen, puberzonen en vrouw vragen aandacht, evenals het huishouden. O ja, daarbij werk ik ook nog. Gelukkig kun je één en ander fijn combineren: de was vouwen gaat uitstekend met een koptelefoon op. Scheelt toch weer tijd. Eigenlijk kan alles wel met muziek op je oren. Doen mijn kinderen ook. Behalve met de honden lopen. Dat gaat toch het beste zonder muziek.

'Ik mag blij zijn als ik een paar bladzijden per dag lees in de vakantie'

Ook in de bibliotheek merk je dat het weer drukker wordt. Na een wat stillere periode komen er weer bergen boeken terug, schoolklassen komen weer naar de bibliotheek en de taal- en computercursussen zijn weer begonnen. We staan alvast in de startblokken voor de opening van het nieuwe culturele seizoen. Tijdens het Uitfeest op 14 en 15 september krijg je al een voorproefje met veel fijne activiteiten voor jong en oud. Wat dacht je van babyconcerten, voorstellingen of voorleesactiviteiten. Of luisteren naar mooie gedichten en op de foto met nijntje. Wij mogen komende maanden weer bijzondere Bibliotheekgasten ontvangen, te weten Manon Uphoff, Aaf Brandt Corstius en Akwasi. De Kinderboekenweek komt eraan en Nederland Leest. En dan gaan we ook nog films draaien in de bibliotheek! Als je dit zo leest valt het eigenlijk wel mee met die drukte van mij.

Eigenlijk staat de bibliotheek nooit stil. Het bruist en zindert elke week weer. En zo hoort het ook. Ik zou er een boek over kunnen schrijven, maar daar heb ik geen tijd voor, vrees ik...

Marc Conraads

Bibliotheek Utrecht

Informatie

Kijk voor meer informatie op:

https://bibliotheekutrecht.nl/uitfeest

https://www.bibliotheekutrecht.nl/agenda

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden