Foto: Bibliotheek Utrecht

Nieuw!

  Column

Nieuwe dingen. Na een heerlijke vakantie waren we daar wel klaar voor.

Zo hadden we voor de vakantie al bedacht om een tweede (zwerf)hondje uit Griekenland te nemen. Die kwam er dus, vlak nadat we terug waren van vakantie met de jetlag nog in de benen. Jimmy is een schat, doet het prima in huis en kan het goed vinden met Cleo, onze eerste hond. Maar dat hij ons om 4.45 in de ochtend waarschuwt dat de krant er is, dat was nieuw. Dat hij zijn eten in een halve minuut op heeft, ook nieuw. Nieuw is dat hij blijkbaar oordopjes lust. Eigenlijk lust ie bijna alles.

Ook nieuw is het gehannes met twee hondenriemen. Waarom willen twee honden altijd een andere kant op en dan het liefst kruislings zodat je zelf hopeloos verstrikt raakt? Ik begrijp nu hoe Houdini zich soms gevoeld moet hebben. Een collega zei me laatst dat als je een tweede hond neemt je er in feite drie hebt. Yep, dat klopt helemaal.

'Nieuwe dingen, na een heerlijke vakantie waren we daar wel klaar voor'


Nieuw is dat jongste zoon de overstap ging maken naar de middelbare school. Dus geen knusse basisschool meer voor hem (en ons!), maar fietsend door regen en wind, sjouwend met boekentas van het ene naar het andere lokaal. In het begin spannend, maar daar was de nieuwigheid al snel vanaf blijkt al in de tweede week.

September is ook het begin van het nieuwe culturele seizoen. Dat wordt afgetrapt met het Uitfeest op 15 en 16 september. Dit jaar voor het eerst een heel weekend vol met leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud. Op zaterdag kun je in 6 Bibliotheekvestigingen terecht voor een mini spoedcursus geluk, creatief schrijven of dichten, voorlezen voor ouderen of het laboratorium. Eigenlijk te veel om op te noemen, dit is dan ook maar een selectie. Op zondag is er een speciaal kinderprogramma in Tivoli Vredenburg: Bieb voor Kids. We starten met een babyconcert voor de allerkleinsten. Er is een theatervoorstelling over de Mier van Toon Tellegen, Stine Jensen geeft een Kidscollege én je komt alles te weten over de Zweetvoetenman.

Alle activiteiten het hele weekend zijn gratis! Er is een beperkt aantal plaatsen, kom dus op tijd. Reserveren is niet nodig.

Het complete programma vinden belangstellenden op de website van de bibliotheek via de link

www.bibliotheekutrecht.nl/actueel/Uitfeest-2018.html

Door Marc Conraads

Bibliotheek Utrecht

Meer berichten