Arie

  Column

Hebbie voarige week gekeken naor die dokkementaire op de tillevisie over die ouwchies in die flat in Tuindorrep? Zo nie, dan moeje op internet effe goegelen op 'een nieuwe morgen' en dan alsnog kijken.

Ik von 't 'n heel leuke en aordige dokkementaire die laot zien da d'r 'n heel groat gat gaop tussen ouwchies en jonkies. Wan daor gaot 't over: die verzorregingsflat gaot op termijn dich en de leegkomende flatjes worre (tijdelijk) gevuld me jonge mensen. Over wa da doe tussen die ouwchies en jonkies gaot 't en da's erreg aordig om te zien. Zo is d'r medeen vanaf de start 'n ouwere mevrouw, Ans, die d'r niks van mot hebben. Heel beleef zeg ze, as ze gevraog wor ombij de barbekjoe te komme, da 't beter is as die jonkies de oudjes nie teveel lastig vallen me moeilijke dingen. Laoter as haor lieve man is overleje, mot ze toch wel toegeven da 't wel gezellig en afleidend is al da jonge spul rond haor heen.

'Arie is vanaf dag 1
helemaol in voor de koms van de jonkies'

Absolute hoofrolspeler en aonraoder om te gaon kijken is Arie, Arie Nagel. Hij spreek praochtig Uterechs en is me ze 91 jaor duidelijk de man van de wereld. Arie is vanaf dag 1 helemaol in voor de koms van de jonkies. Hij is levensgenieter en 't vrouwelijk schoan ken 'm nog steeds bekoren.

De mooiste scene is as Arie saomen me 'n jong messie zit te praoten aon 'n taofel en zij effe wa bier gaot haolen, we zien dan hoe Arie de stoel van 't messie naor zich toe schuif.

Wa Arie doe val op wan de jongens in de flat worre jaloers, d'r merrek d'r een op da Arie zich wel heel erreg fokus op de messies. Ken je 't Arie kwaolijk nemen? Lijk me nie. Ik zeg: Arie ga d'r voar en hoe ouwer hoe gekker!

Koos Marsman
Stadsgids en commetator

Meer berichten

Shopbox