KNVB zette club DWSV terecht uit competitie

Utrecht - De KNVB mocht de Utrechtse voetbalvereniging Door Wilskracht Steeds Vooruit (DWSV) uit de competitie verwijderen. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland beslist.

De Utrechtse voetbalclub spande een kort geding aan tegen de beslissing van de KNVB om alle wedstrijden op te schorten en het lidmaatschap van de club op te zeggen. 

Het eerste elftal van DWSV speelde op zondag 27 oktober 2019 tegen SV Rivierwijkers. Tijdens die wedstrijd werd de scheidsrechter bedreigd, waarop de wedstrijd voortijdig werd stilgelegd. De KNVB besloot hierop alle wedstrijden van DWSV op te schorten en uiteindelijk over te gaan tot opzegging van het lidmaatschap.

Het besluit van de KNVB volgde na langere tijd intensief contact met de club over ongeregeldheden. Na verschillende (gewelds)incidenten werd in september 2019 een ‘contract risicoaanpak’ gesloten tussen de KNVB en DWSV. Daarin stond dat DWSV zich niet langer schuldig mocht maken aan zware tucht- en geweldsincidenten.

Ondanks deze aanpak volgde er alsnog een ernstig incident. Dit was voor de KNVB de aanleiding om de wedstrijden op te schorten en het lidmaatschap op te zeggen. De rechter vindt dat de KNVB de juiste stappen heeft genomen om tot opzegging van het lidmaatschap te komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden