Bibliotheek Utrecht biedt aanbod online

UTRECHT - Nu de Bibliotheek Utrecht, volgens de richtlijnen van de overheid, voorlopig tot 1 juni gesloten moet blijven, bieden we online een uitgebreid aanbod aan over boeken en informatie van de bibliotheek zelf en van anderen. Van e-books en luisterboeken tot voorproefjes van activiteiten, voor leden en niet-leden van de bibliotheek. De online bieb is elke dag open. Zo kan iedereen blijven lezen, luisteren en leren.

Nieuw: podcast Biepbiep en digitale boekenclubs
Nu de activiteiten niet kunnen doorgaan is er de Biepbiep Podcast. Daarin kun je kennismaken met verschillende programma’s van de bieb. Bijvoorbeeld ‘De Lightsnack’ van De Dakhaas, een voorproefje van Vrijdag Live, de nieuwe wekelijkse talkshow van de bibliotheek en verschillende Utrechtse partners. De tweede Biepbiep Podcast is van ‘De Leuke Boekenclub’ met Tim van den Hoed (De Utrechtse Boekenbar) en schrijfster Alma Mathijsen. Ook ‘Roos’ Boekenclub’ met schrijfster en journaliste Roos Schlikker en de literaire talkshow ‘Tussen de regels met Oscar Kocken’ verschijnen binnenkort als podcast.

Thuisbieb en luisterboeken
Bibliotheekleden kunnen via de Online Bibliotheek gratis e-books lenen. Er is een ruim aanbod met 28.000 e-books voor jong en oud. Voor iedereen, leden én niet-leden van de bieb, zijn er de gratis luisterboeken in de LuisterBieb-app. Hier zijn de afgelopen weken veel extra luisterboeken aan toegevoegd. Je kunt tot maximaal 10 e-books en 10 luisterboeken tegelijk lenen met een uitleentermijn van drie weken. Begin april start ook de gratis ThuisBieb - voorheen de VakantieBieb - met 100 e-books voor jong en oud, voor leden en niet-leden van de Bibliotheek Utrecht.

Digitale prentenboeken en karaokelezen
Voor kinderen is het belangrijk om te blijven lezen, zeker nu de scholen dicht zijn. De Bibliotheek heeft een groot aantal sites verzameld met digitale prentenboeken, voorleeshoeken, voorleesfilmpjes en podcasts. Verder is er voor kinderen die moeite hebben met lezen karaokelezen met Yoleo en Junior Einstein biedt leuke oefeningen bij alle vakken van de basisschool. Daarnaast staan op website veel links naar leuke en nuttige sites voor kinderen, zoals Scratch, om te leren programmeren, en online oefenen met taal in vijf talen kan met Langaroo.

Online aanbod voor scholen
Samen met Mira Media en Het Mediateam heeft de bibliotheek de handen ineen geslagen om leerkrachten, ouders en leerlingen te ondersteunen bij het onderwijs thuis, van kleuters tot en met voortgezet onderwijs. Met tips voor digitale vaardigheden, informatie en ontspanning.

Telefoontjes naar senioren
Veel senioren gaan regelmatig naar de bibliotheek voor een bijeenkomst, cursus of spreekuur voor vragen over computers, internet, taal en gezondheid. Nu dat niet kan, bellen de medewerkers van het project Ouderen in de Wijk hen op. Om te horen hoe het met ze gaat en waar ze behoefte aan hebben. En op de site van de Bibliotheek Utrecht is het digitale aanbod voor senioren bij elkaar gezet, zoals oefenen.nl en het Online Taalhuis.

Informatie en contact
De uitleentermijn van alle geleende boeken wordt verlengd totdat de bibliotheken weer open gaan. Zo krijgt niemand boete over deze periode. Gereserveerde boeken blijven staan totdat iedereen ze weer kan ophalen. Had je gereserveerd voor een activiteit, dan krijg je daarover apart bericht.
Wie vragen heeft hierover of ondersteuning nodig heeft bij de online bibliotheek kan terecht bij de klantenservice van de Bibliotheek Utrecht, per mail via klantenservice@bibliotheekutrecht.nl of telefonisch op 030-2861800.

Het volledige online aanbod en actuele informatie is te vinden op www.bibliotheekutrecht.nl. 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden