Het UMC Utrecht lanceert de OLVG corona check app voor inwoners van de provincie Utrecht.
Het UMC Utrecht lanceert de OLVG corona check app voor inwoners van de provincie Utrecht. (Foto: )

Gezondheid volgen met corona check app

Utrecht - Het UMC Utrecht introduceert de OLVG corona check app; hiermee kunnen inwoners van de provincie Utrecht hun gezondheid volgen en krijgen zij snel advies over een mogelijke besmetting met het coronavirus, aldus het UMC Utrecht.

"In deze app vullen gebruikers dagelijks hun gezondheidsgegevens in, zoals hoesten, kortademigheid of koorts en ontvangen zij vervolgens een advies van een medisch team van het UMC Utrecht. De app is gratis en begeleidt inwoners van de provincie Utrecht digitaal bij hun gezondheid ten tijde van het nieuwe coronavirus", stelt het UMC Utrecht.
"Het UMC Utrecht verzorgt de medische ondersteuning, begeleiding en de uitrol van de app, in nauwe samenwerking met huisartsenorganisaties, GGD en ziekenhuizen in de regio. Een medisch team bekijkt dagelijks de ingevulde gegevens. Dit team bestaat uit getrainde medisch studenten. Zij werken onder leiding van huisartsen en longartsen verbonden aan het UMC Utrecht. Samen kijken zij naar de gegevens en geven ze een advies over een mogelijke besmetting met het coronavirus."

"Patiënten ontvangen daarover een bericht in de app. Mochten de klachten daar aanleiding toe geven, dan wordt de patiënt door het medisch team gebeld om meer vragen te beantwoorden over zijn gezondheid. Indien nodig adviseert het team om contact op te nemen met de eigen huisarts", aldus het ziekenhuis.
"Digital health is juist ook in deze tijden een belangrijk thema voor het UMC Utrecht, omdat het helpt bij het onderbrengen van de juiste zorg op de juiste plek. De OLVG corona check is daar een mooi voorbeeld van."

"Het UMC Utrecht werkt voor de OLVG corona check samen met het OLVG in Amsterdam, het Amsterdamse bedrijf Luscii en zorginstellingen in de provincie Utrecht. Het OLVG en Luscii hebben de app ontwikkeld en deze wordt nu landelijk uitgerold. Krijgt de patiënt naar aanleiding van de corona check het advies om medische hulp in te schakelen, dan verwijst het UMC Utrecht de patiënt naar een zorgverlener in de regio Utrecht. Hij hoeft dan niet naar Amsterdam", aldus het UMC Utrecht.
Aanmelden voor de OLVG corona check kan via www.umcutrecht.nl/coronacheck. "Let op: deze app is geen vervanging van reguliere zorg of spoedhulp. Bent u ernstig ziek of is er sprake van spoed? Neem dan contact op met uw behandelend (huis)arts of bel 112. Bedenk ook dat uw klachten door iets anders dan het coronavirus kunnen worden veroorzaakt." Informatie: www.umcutrecht.nl/coronacheck.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuws uit Utrecht

Meer nieuws uit Utrecht >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Meest gelezen

 

Meeste reacties