ViaKunst: ‘Al onze activiteiten gaan gewoon door!’

UTRECHT - Studentenvereniging ViaKunst biedt komende weken haar workshops en andere activiteiten online aan. Zo bieden ze hun leden op een creatieve manier alsnog het gebruikelijke aanbod. Voorzitter Charlotte Beelaerts: “Veel mensen zitten de komende weken thuis. Deze lange dagen zijn voor niemand leuk, maar zeker studenten op een klein studentenkamertje kunnen snel verveeld raken.” 

Quarantaine kunstwerken

Normaal organiseert ViaKunst activiteiten als schilderworkshops en bezoeken aan theatervoorstellingen voor haar leden. Dergelijke activiteiten vinden nu in aangepaste vorm plaats. Aankomende vrijdag organiseert de kunstvereniging haar eerste online evenement in de reeks: ‘Quarantaine kunstwerken’. Hierbij wordt een teken challenge gehouden waarin leden online hun quarantaine kunstwerken kunnen showen. Met een knipoog, uiteraard.

De vereniging wilt op deze manier laten zien dat sociale activiteiten ook vanuit een studentenkamertje prima kunnen doorgaan. ‘Een spelletjesavond kan prima doorgaan achter de computer, en ook een schilderworkshop kan online aangeboden worden.’ Aldus Beelaerts. ‘Juist in deze tijden is het belangrijk om sociale contacten te houden. Met de online activiteiten hopen wij dan ook te voorkomen dat jongeren eenzaam op hun kamer zitten.’ 

ViaKunst wilt proberen een deel van haar activiteiten openbaar te organiseren, zodat ook niet-leden kunnen meedoen aan de workshops. Voorzitter Charlotte: ‘Zo kunnen we iedereen een beetje afleiding bieden.’ ViaKunst hoopt met dit initiatief ook andere vereniging te stimuleren om alternatieve activiteiten te organiseren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden