Foto:

Geen sticker op brievenbus nodig voor Stadsblad

Utrecht - Inwoners van Utrecht blijven gewoon het Stadsblad ontvangen zónder dat er een JA-sticker op de brievenbus nodig is. Dat is het gevolg van een uitspraak van de rechter op 25 februari.

De gemeente Utrecht bepaalde eerder dat per 1 januari 2020 een JA-sticker op de brievenbus nodig is om een huis-aan-huiskrant of folders te mogen ontvangen. Hier was de uitgever van het Stadsblad Utrecht (DPG Media) het niet mee eens en spande een rechtszaak aan. 

De rechter stelt het Stadsblad nu in het gelijk. Een verplichte JA-sticker om de krant nog te mogen ontvangen is in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Dat verdrag beschermt onder andere de persvrijheid.

Er komt nog een definitieve uitspraak van de rechtbank over deze kwestie. Het is niet waarschijnlijk dat er nog een ommezwaai komt. Folders mogen nog steeds alleen bezorgd worden bij brievenbussen met een JA/JA-sticker.

Mocht u onverhoopt geen Stadsblad hebben ontvangen, dan verzoeken we u dit te melden op onze website. Daar vindt u ook afgiftepunten waar u alsnog een krant kunt verkrijgen.

stadsbladutrecht.nl > krant gemist

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuws uit Utrecht

Meer nieuws uit Utrecht >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Meest gelezen

 

Meeste reacties