Foto: Stefan Verkerk

Werkzaamheden aan trambaan Utrecht Science Park

Werkzaamheden aan trambaan Utrecht Science Park

UTRECHT - Komend weekend voert het trambedrijf van de provincie in Utrecht Science Park werkzaamheden uit aan tramlijn 22. Het gaat om reparatiewerkzaamheden aan de toplaag van het asfalt op de gecombineerde tram- en busbaan.

Het werk begint zaterdag 25 januari tussen 7.00-16.00 uur op het deel van de lijn tussen Padualaan en Heidelberglaan. De nacht daarop wordt gewerkt tussen 0.30- 06.30 uur ter hoogte van het Universitair Medisch Centrum. Op zondag 26 januari vinden werkzaamheden plaats van 07.00-16.00 uur tussen de halte WKZ/Maxima en het eindpunt bij P+R Utrecht Science Park.

Om hinder voor de directe omgeving beperkt te houden, voeren we dit werk zoveel mogelijk overdag uit. Tijdens het werk overdag blijft altijd een rijbaan open, waardoor er geen hinder is voor het openbaar vervoer en de bussen kunnen blijven rijden. Om de veiligheid te waarborgen, zetten we verkeersregelaars in. Wanneer 's nachts gewerkt wordt, kan het verkeer gebruik maken van de parallel rijbaan. Bedrijven en instellingen in de nabijheid van lijn 22 blijven komend weekend bereikbaar.

onderhoudswerk

In de nacht van 28/29 januari wordt ook regulier onderhoud uitgevoerd op dit deel van de trambaan. We zetten dan een machine in het spoor om de rails schoon te maken. Hinder houden we beperkt door dit werk in de avonduren uit te voeren tussen Padualaan en Heidelberglaan. De machine rijdt in de nachtelijke uren op 29 januari door naar P+R Utrecht Science Park.

hinder

Om de toplaag van de bus- en trambaan te repareren, wordt met freesmachines asfalt uit de baan verwijderd. Dit werk kan tijdelijk voor geluidsoverlast zorgen. Ook de inzet van de machine waarmee het spoor wordt gereinigd, kan tijdelijk geluidsoverlast opleveren.

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden