Haalt Utrecht in 2020 de €300.000 voor KiKa?

Utrecht - Al jaren rent heel Utrecht met hart en ziel om geld in te zamelen voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Want om meer onderzoek te kunnen doen naar kinderkanker is geld nodig. Véél geld nodig. Zet Utrecht ook dit jaar alles op alles en wordt de €300.000 gehaald?

De hardloopschoenen mogen weer uit de kast worden getrokken. Run for KiKa keert komend jaar maar liefst 2 keer terug en roept iedereen op om zich in te zetten voor kinderen met kanker. Leeftijd, fitheid, gezelligheid, het maakt niet uit: iedereen is welkom om zijn/haar steentje bij te dragen voor KiKa.

Run for KiKa Winter én zomereditie

Op zondag 26 januari én zondag 14 juni komt Run for KiKa naar Utrecht. Waar de Winterrun zal draaien om gezellige winterse sferen, heeft de zomereditie heerlijk tropische vibes. Vanuit het Máximapark is de start en finish van deze bijzondere en mooie run. De leuke routes, de haast voelbare saamhorigheid en de KiKa Kanjer show maken beide niet te vergelijken runs die iedereen mee moEt maken, zij het als loper, dan wel als toeschouwer.

Van 75% naar 95%

Jaarlijks krijgen in Nederland bijna 600 kinderen een vorm van kanker. 1 op de 4 hiervan overlijdt. Om dit getal de goede kant op te krijgen, is meer onderzoek nodig. Onderzoek naar de ziekte zelf, maar ook de bijwerkingen daarvan. Deelnemers van Run for KiKa rennen daarom 10 km, 5 km of de 1 km KidsRun en laten zich sponsoren ten bate van dit soort onderzoeken.

Hartverwarmende inzet

Ook andere steden zetten zich graag en hard in voor KiKa. Run for KiKa kent in 2020 maar liefst 8 edities waarmee nu al een bijzonder record is gevestigd. Meer informatie over Run for KiKa 2020 en deelname aan Run for KiKa Almere is te vinden op www.runforkika.nl.

 

 

 

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
 

Noot voor de redactie:

 

Downloads: persmap en beeldmateriaal via de link

 

Voor meer informatie en interviewverzoeken neem contact op met:

 

Run for KiKa Nederland

Kirsten van Doorn

Tel – 088 3665413

info@runforkika.nl

www.runforkika.nl


 

 

Meer berichten
Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden