FC fUsie is meer dan een verhaal over voetbal alleen. Er wordt een fraai tijdsbeeld geschetst.
FC fUsie is meer dan een verhaal over voetbal alleen. Er wordt een fraai tijdsbeeld geschetst. (Foto: PR)

Voetbal-documentaire FC fUsie nu ook op dvd

In maart ging de documentaire 'FC fUsie, eindelijk weer eens VOETBAL!' in première in het Louis Hartlooper Complex. RTV Utrecht heeft daarna de film als vijfdelige serie uitgezonden en op veler verzoek is FC fUsie nu ook op dvd verschenen.

Utrecht - In FC fUsie wordt aan de hand van verhalen van oud-voetballers en supporters en veel archiefmateriaal een stukje Utrechtse voetbalhistorie verteld. Uitgangspunt van de film is de bewogen en noodgedwongen fusie in 1970 van de drie Utrechtse betaalde voetbalclubs DOS, Elinkwijk en Velox wat resulteerde in FC Utrecht. Met deze fusie was destijds niet iedereen even blij. Maar FC fUsie is meer dan een verhaal over voetbal alleen. Er wordt een fraai tijdsbeeld geschetst, een tijdsbeeld dat voor velen en met name de jongere generatie niet meer voor te stellen is. De film beslaat een periode van zo'n 60 jaar, van het landskampioenschap van DOS in 1958 tot de tomeloze inzet van de vrijwilligers bij het huidige Elinkwijk.

Verkoop

De dvd in Utrecht te verkrijgen bij PLATO (Voorstraat 35), Broese Boekverkopers (Stadhuisbrug 5), VVV Utrecht (Domplein 9) en bij de FC Utrecht Fanshop (Herculesplein 235) of is te bestellen via www.fcfusie.nl of via info@astrorama.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden