De Limburgse 'huisfluisteraar' Lars Boelen komt naar Utrecht en neemt je mee op zijn verduurzamingsreis.
De Limburgse 'huisfluisteraar' Lars Boelen komt naar Utrecht en neemt je mee op zijn verduurzamingsreis. (Foto: PR)

'Huisfluisteraar' komt naar ANNE

Lars Boelen, de Huisfluisteraar uit Limburg, bekend in Nederland op Twitter, is door coöperatie Energie-U uitgenodigd in Utrecht om op 2 december inzichten te delen over manieren om huizen makkelijk te verduurzamen.

Utrecht - Boelen is zowel overdag als in de avond aanwezig in circulaire hotspot ANNE aan Veemarktplein 41, waar hij zijn kennis en expertise overdag deelt met professionals. In de avond deelt hij zijn belangrijkste inzichten met bewoners van Utrecht.

Lars: "Bewoners nieuwe vragen helpen stellen over de energietransitie. Dat is waar ik mee bezig ben. Want het is mijn stellige overtuiging dat aan een dozenschuiver een warmtepomp vragen, niet de manier is waarop we blije bewoners krijgen. Op 2 december leg ik uit hoe ik na vijf jaar keukentafelgesprekken tot dit inzicht ben gekomen. Ik ga diep in op deze materie, van het rekenen aan het huidige aardgasverbruik via superzuinig dubbelglas en de (on)zin van hysterisch isoleren, tot aan het moment waarop je vol vertrouwen opdracht geeft aan je installateur om de CV-ketel om te ruilen voor iets anders dan aardgas omdat je er klaar voor bent. Dat alles aan de hand van voorbeelden die de deelnemers zelf aandragen."

Het bijzondere aan Lars is dat hij veel mensen bereikt met zijn missie om alle particuliere woningen te verduurzamen en het CO2-probleem aan te pakken. Hij is actief op sociale media en schrijft daarnaast diverse blogs op bijvoorbeeld www.installatie.nl over de zin en onzin van de dagelijkse praktijk van de energietransitie en hoe je daar als gewone Nederlander nog door de bomen het bos blijft zien. Hij beweert daarbij niet zomaar wat, maar rekent alles voor, uit en na. Hij heeft haast, want wil echt aan een versnelling werken om alle woningen, liefst met hele straten tegelijk aan te pakken.
''Vanuit Energie-U zien we de komst van Boelen als een mooie aanvulling op de dingen die we al deden op dit vlak en die we gaan doen. We hebben natuurlijk al honderd jaar het energieambassadeurs-netwerk, waar veel ervaringen in zitten die we delen met anderen.''

Het programma van de avond ziet er als volgt uit: 19.00 uur – inloop (gasten worden verwelkomd). 19.30 uur – presentatie door Lars Boelen, vragen uit publiek, discussie, enzovoort. 21.30 uur – borrelen. Wil jij erbij zijn op 2 december 2019 in de avond als huisfluisteraar Lars Boelen Utrecht ontmoet bij ANNE? Koop je kaartje via eventbrite.com/e/lars-boelen-ontmoet-utrecht-tickets-81323369387. Kijk voor het dagprogramma met Lars op parisproofplan.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden