De Komijnen heeft donderdag weer een vol programma.
De Komijnen heeft donderdag weer een vol programma. (Foto: Merlijn Doomernik)

Komijnen XXIII: derde van de derde

Deze derde donderdag van de maand is een bijzondere voor De Komijnen: de derde aflevering van het derde seizoen. Daarom heeft zij een nieuw ticket-concept in het assortiment: koop het derde kaartje voor slechts drie cent.

Utrecht - De Komijnen is eigenlijk een maandelijks terugkerend minifestival met absurdistische performances en muziek. Het verrassings-ei onder de podia met de smaak van Komijnen!

Met deze keer: Ronald Oudman is één van de meest vooraanstaande Europese schrijvers van de 21ste eeuw. Zegt hij zelf. Hij draagt enkele exclusieve gedichten voor uit de bundel Hoogstaande Poëzie en zal verder een fragment voorlezen uit zijn nieuwste meesterwerk: Zuster Theresa Krijgt Spijt.

Daarnaast is er de lezing Gurukalibram Goes Live! Al langere tijd op instagram te vinden, zal de guru nu zijn licht laten schijnen over verscheidene onderwerpen als de liefde, hypochondria, de zin van het leven, de ontmoeting met de ander, het afscheid. Tijdens de lezing zullen er diverse momenten zijn met een diepgang die tot onvermoede gevoelens kunnen leiden, houd hier rekening mee met uw kledij.
Na afloop is er gelegenheid tot meditatie en samenzijn.

Joubert Pignon brengt poëzie. Hij schrijft absurdistische verhalen en poëzie. Grijpt met enige regelmaat naast prijzen. Joubert Pignon is een graag geziene gast op voorleespodia als Lowlands, Crossing Border en de Boekennacht.

Ook is er een voordracht van Anne Broeksma
Anne Broeksma pleit voor een Herinneringsdag voor Ontdekte Diersoorten (dit als tegengeluid van de Remembrance Day of Lost Species, jaarlijks gehouden op 30 november).
Broeksma zal een verband aantonen tussen toenemend ingrijpen door naturalisten biologen enerzijds (van de 16e eeuw tot nu) en het uitsterven van diersoorten anderzijds, waarbij ze bepleit dat het recht op onzichtbaarheid en het recht op vergetelheid ook een dierenrecht zou moeten zijn. Dit geheel gelardeerd met schrijnende foto's en veelzeggende grafiekjes.

Muziek komt van Glitterkots en de Nasmaak.

De Komijnen XXIII – Derde van het derde seizoen
Donderdag 21 november 2019
De Kargadoor, Oudegracht 36 Utrecht
Zaal open 20.15 uur | aanvang 20.30 uur
online voorverkoop: €8,00 - €6,00 U-pas/student - €18,03 derde kaartje voor drie cent
Aan de deur €9,00 - €6,00 U-pas/student €18.03 derde kaartje voor drie cent

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden