Sinterklaasintocht: voor en door Utrechters

Sinterklaasintocht: voor en door Utrechters

UTRECHT - Zondag 17 november is het zover! Alle inwoners van Utrecht zijn van harte welkom bij hét grote Sintintochtfeest, dat vorig jaar door ruim 35.000 enthousiaste bezoekers meegevierd werd. Hiermee is de intocht van Sinterklaas een van de grootste evenementen in Utrecht.

De intocht bestaat uit vijf onderdelen: de start bij het Ledig Erf, de vaartocht door de Oudegracht, de aankomst op de Weerdsluis, de optocht door de binnenstad en het kinderevenement op het Domplein. Langs de hele route zijn indrukwekkende acts en vrolijke optredens te zien. Het thema dit jaar is Circus.
Vanaf 12.00 uur varen Sinterklaas en zijn Pieten vanaf het Ledig Erf via de Oudegracht naar de Weerdsluis, waar de burgemeester de Sint om 13.00 officieel welkom heet in Utrecht. Samen met paard Amerigo en de Pieten vertrekt Sinterklaas om 14.00 voor de optocht vol gekke, bijzondere, muzikale en vrolijke acts door de binnenstad naar het kinderevenement op het Domplein. Om 15.30 neemt Sinterklaas hier afscheid van alle kinderen vanaf het balkon van het Academiegebouw. Bekijk het volledige programma op www.intochtutrecht.nl.

Voor en door Utrechters

Al meer dan 60 jaar organiseert Stichting Stadsontspanning Utrecht (SSOU) de officiële intocht van Sinterklaas in Utrecht. Dit doen zij samen met ruim tweehonderd enthousiaste vrijwilligers uit Utrecht en omstreken. Er is dit jaar extra aandacht om zoveel mogelijk grote en kleine Utrechters bij de intocht te betrekken. Zo hebben studenten van de opleiding Event Management van het ROC Midden Nederland een afstudeerproject bij de organisatie van de intocht kunnen doen. Samen met groep 3 van de Ludgerschool uit Zuilen verzorgen zij een optreden met muziek, dans en rap op de Weerdsluis en het Domplein. Ook zijn kinderen waarvan de ouders gebruik maken van de Voedselbank uitgenodigd op audiëntie bij Sinterklaas en is er een inzamelactie opgezet om alle kinderen tijdens deze audiëntie een cadeautje mee te kunnen geven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden