Utrechters beklimmen hoogste berg voor kinderen in oorlog

Utrecht - In januari is het zover: dan gaan Karin en Liezel uit Utrecht de uitdaging aan voor War Child. Zij beklimmen de Kilimanjaro én in de lange weg naar de top halen deze heldinnen zoveel mogelijk geld op om kinderen in oorlogsgebieden te helpen. In zeven dagen trotseren Karin en Liezel vele ontberingen onderweg naar het dak van Afrika op 5.895 meter hoogte: mentaal en fysiek een flinke beproeving. Zij stappen in de voetsporen van de ruim 400 helden die haar tijdens de vorige edities voorgingen. Dit jaar zijn Karin en Liezel erbij: "Hoe zou jouw leven er nu uit hebben gezien als je als kind veel nare dingen voor je ogen hebt zien gebeuren en er niemand was die voor je kon zorgen? Elk kind gun je veilige omgeving."

In totaal gaan zeventig deelnemers de uitdaging aan in de 2020 editie van de War Child Kili-Challenge. Samen heeft War Child als doel maar liefst 65 schoolklassen te voorzien van psychosociale steun, bescherming en onderwijs. Hiermee krijgen deze kinderen weer de touwtjes in handen en kunnen ze een toekomst opbouwen.

Challenge accepted

De voorbereidingen, zoals het trainen en het inzamelen van geld, zijn al in volle gang. Voordat je aan de klim mee mag doen, wordt elke deelnemer uitgedaagd om op een creatieve en persoonlijke manier minimaal 2.400 euro op te halen aan sponsorgeld. Deelname aan de Kili-Challenge vraagt om een goede voorbereiding. De deelnemers krijgen van War Child ondersteuning bij zowel het werven van sponsorgeld als het trainen voor de pittige klim. Vorige maand zijn de deelnemers naar een voorbereidingsweekend geweest in de Ardennen en ontvangen zij een trainings- en voedingsplan die hen klaarstoomt voor de tocht die hun te wachten staat. De beklimming van de Kilimanjaro is niet alleen een enorme support voor de kinderen in oorlogsgebieden, maar ook een persoonlijke uitdaging die fysiek en mentaal het nodige van de deelnemers vraagt.

Steunen kan nog steeds

Wil jij Karin en/of Liezel sponsoren? Hun persoonlijke actiepagina's vind je via https://kilichallenge.voorwarchild.nl/activiteit/2019-2020/acties Meedoen met de volgende editie kan natuurlijk ook. Hebben de deelnemers je enthousiast gemaakt en geïnspireerd? Meer informatie over het deelnemen aan de Kili-Challenge vind je op www.warchild.nl/activiteiten/kilimanjaro-beklimmen/.

 

***

Noot voor de redactie

Voor meer informatie, beeldmateriaal en interview aanvragen kunt u contact opnemen met:

Coopr

Rachèl de Koning

tel. +316 27 41 09 97

rachel@coopr.nl

War Child

Danny Wouters

tel. +316 48 10 11 39

danny.wouters@warchild.nl

Over War Child in Nederland

War Child biedt kinderen in oorlog al bijna 25 jaar een combinatie van psychosociale hulp, bescherming en onderwijs. Op dit moment is War Child actief in veertien landen waar honderdduizenden kinderen aan haar activiteiten meedoen. De organisatie maakt daarbij onder meer gebruik van creatieve methodes als muziek, dans en spel om kinderen te helpen om te gaan met hun oorlogservaringen.

Geen berichten meer ontvangen van ons? Klik hier

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden