Laat het scheerapparaat komende maand liggen en neem op 1 december plaats in de kappersstoel bij JEU. (Foto: PR)
Laat het scheerapparaat komende maand liggen en neem op 1 december plaats in de kappersstoel bij JEU. (Foto: PR) (Foto: PR)

Laat je snor of baard scheren bij JEU

November is een maand met nét wat meer haar dan de andere. Elk jaar laten mannen in deze tijd van het jaar hun snor staan om aandacht te vragen voor de gezondheid van de man. Bij de JEU de boules bar kan elke goedgesnorde (of gebaarde) heer op 1 december zijn 'stache' laten bijwerken door de barbers van Local Heroes.

van de redactie

Utrecht - Het begon met twee vrienden, heel wat bier en één vraag: kunnen we van de snor weer een fashion item maken? Zo startte Movember in 2003, met dertig 'Mo Bros' die hun snor lieten staan. Ze lieten zich sponsoren om aandacht te vragen voor de gezondheid van de man en het evenement kreeg jaarlijks meer naam. Tegenwoordig is het een wereldwijd fenomeen geworden en worden er miljoenen euro's opgehaald voor onderzoek naar teelbalkanker, prostaatkanker en depressies.
De Utrechtse JEU de boules bar aan Paardenveld 3 draagt graag haar steentje bij en werkt hiervoor samen met de bekende lokale barbershop Local Heroes.

Bedrijfsleider Guido van JEU legt uit waarom zij in actie komen: "Bij ons kun je met vrienden, familie of collega's komen jeu-de-boulen onder het genot van bier en een goede borrelplank. JEU heeft net haar eerste verjaardag gevierd en we merken dat ons concept vooral onder twintigers en dertigers populair is. Snorren en baarden zien we regelmatig voorbijkomen en aangezien we Movember een prachtig initiatief vinden leek dit de perfecte combinatie."

Op zondag 1 december kun je daarom niet alleen komen jeu-de-boulen, maar staan de barbieren van Local Heroes klaar om jouw gezichtshaar netjes bij te werken. Guido: "We werken graag samen met andere Utrechtse ondernemers. Zo zijn we ook bij de mannen van Local Heroes uitgekomen."
Sinds 2003 heeft Movember meer dan 1250 gezondheidsprojecten voor mannen over de hele wereld gefinancierd, door de status quo in twijfel te trekken en de manier te veranderen waarop onderzoek naar gezondheidsproblemen bij mannen wordt uitgevoerd.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden