Dit sprookjesachtige straatfeest is sinds 2011 uitgegroeid tot een traditie vol licht, muziek, dans en performance.
Dit sprookjesachtige straatfeest is sinds 2011 uitgegroeid tot een traditie vol licht, muziek, dans en performance. (Foto: PR)

Sint Maarten Parade: nieuwe route

Zaterdag 9 november vanaf 18.00 uur trekt de Sint Maarten Parade door de binnenstad van Utrecht. Dit sprookjesachtige straatfeest is sinds 2011 uitgegroeid tot een traditie vol licht, muziek, dans en performance. De route is anders dan vorige jaren: voor meer goede zichtplekken gaat de Parade langs pleinen als Mariaplaats, Neude en Stadhuisplein.

Utrecht - Op elf locaties onderweg zijn speciale optredens. Kaboom Festival creëert bijzondere effecten met Light Painting en op het Domplein zorgt Keys of Light voor projecties op de Domtoren. Alle info is te vinden op sintmaartenparade.nl.
Sint Maarten is de schutspatroon (beschermheilige) van Utrecht. Hij werd beroemd omdat hij zijn mantel deelde met een bedelaar. In de eeuwen daarna groeide hij uit tot het symbool voor verbinding en solidariteit. Ieder jaar dragen vele organisaties bij aan het programma voor jong en oud. Enkele highlights.

Het Vuur van Sint Maarten, vrijdag 8 november, Berlijnplein, Leidsche Rijn Centrum, 18.00 uur. Een sprookjesachtige avond vol lichtkunst, muziek, dans, eten en spektakel rond een groot vuur.

Loflied der Verzoening, vrijdag 8 november, Pieterskerk, 20.15 uur. Reconciliation Magnificat uitgevoerd door Capella Brabant en het Dudok Quartet. Nieuwe spirituele muziek als verzoenende handreiking tussen de wereldreligies.

Geestdriftfestival, zaterdag 9 november, Pieterskerk, 12.00 - 23.00 uur. Eigenzinnig festival met internationale sprekers op het snijvlak van zingeving, kunst en maatschappelijke thema's. Een van de sprekers is Mpho Tutu, dochter van de beroemde bisschop.

Bonne Route!, zondag 10 november, Podium Hoge Woerd, 15.00 - 16.30 uur. Theatermaker Tjerk Ridder liep de culturele route het Martinuspad van Parijs naar Groningen, samen met zijn ezeltje Lodewijk. In zijn interactieve, muzikale voorstelling laat hij zien wat het met je doet als je lopend, kwetsbaar en afhankelijk van anderen op weg gaat.

Verder zijn er stadswandelingen, lezingen, kinderactiviteiten en meer. Kijk voor het volledige programma op sintmaartenutrecht.nl.

Stichting Sint Maarten Utrecht stimuleert het gedachtegoed van 'delen' en participeert in een internationaal netwerk van Sint Maartenorganisaties, Le Reseau Europeen des Centres Culturels Saint Martin.
Samenwerkingspartners zijn Sharing Arts Society en Museum Catharijneconvent.

Meer berichten








Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden