Foto: Fleur Bours

Intocht Sinterklaas in Utrecht 2019: dit is het programma

De intocht van Sinterklaas in Utrecht is altijd een groot spektakel waar jaarlijks zo'n 35.000 mensen op af komen. Ook in 2019 belooft de intocht weer een groot feest te worden. De Sint en zijn pieten komen op zondag 17 november per boot onze stad binnen en overal in de stad zijn leuke activiteiten. Wat en waar precies, dat zetten we graag voor je op een rijtje.

Utrecht - Vanaf 12.00 uur vaart de boot met Sint en de pieten langs het Ledig Erf, maar vanaf 11.30 uur is het hier al groot feest. De klimpieten, de pepernotenmachine en Drumband Boombasstic zorgen ervoor dat je helemaal in feeststemming komt.

Sinterklaas en zijn Pieten varen vanaf het Ledig Erf over de Oudegracht naar de Weerdsluis. Op de bruggen over de Oudegracht zingen kinderkoren uit de hele stad voor de Sint als hij langsvaart!

Vanaf 12.30 uur barst het feest op de Weerdsluis los met popband Meadowly, danspieten van Urban Dance Center en een muzikant met een wel heel bijzonder instrument. Om 13.00 uur meren Sint en de Pieten aan. De Sint zal dan welkom worden geheten door niemand minder dan burgemeester Jan van Zanen.

Samen met paard Amerigo en de Pieten vertrekt Sinterklaas om 14.00 uur voor de optocht door de stad vol met gekke, bijzondere, muzikale en vrolijke acts. De optocht loopt via de Sint Jacobsstraat, Lange Viestraat, De Neude, Schoutenstraat, Oudkerkhof en Domstraat en eindigt bij het Domplein.

Ook op het Domplein gebeurt van alles tijdens de intocht van Sinterklaas in Utrecht. In afwachting van de goedheiligman kunnen kinderen heel veel leuke dingen doen. Vanaf 14.15 uur zorgen een goochelaar én presentator Edo Brunner dat het publiek lekker warm blijft.

Om 14.45 uur arriveert de Sint op het Domplein. Natuurlijk geeft hij zoveel mogelijk kinderen een hand en geniet hij mee van de muzikale optredens. Om 15.30 uur neemt de Sint afscheid van alle kinderen vanaf het balkon van het Academiegebouw.

Meer informatie vind je op de website over de Sinterklaasintocht .

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden