Savannah Bay presenteert: Transforming Stories

Woensdag 6 november wordt het 35-jarig bestaan van de Utrechtse boekhandel Savannah Bay - van oorsprong een vrouwenboekhandel, maar inmiddels een toonaangevende stem op het gebied van literatuur en diversiteit - gevierd met een feestelijke avond in TivoliVredenburg: Transforming Stories.

Utrecht - Transforming Stories is een ode aan de kracht van het verhaal. De spraakmakende Britse auteur Ali Smith is eregast van de avond. Smith is onder andere bekend van haar Seasonal Quartet ( Autumn , Winter , Spring ) en de roman Girl meets Boy . Smith leest voor uit eigen werk en wordt geïnterviewd door NRC-recensente Toef Jaeger. Andere gasten zijn schrijvers Arthur Japin, Eva Meijer en Radna Fabias. Zij vertellen welk verhaal hun leven heeft veranderd.
Voor Savannah Bay heeft de avond nog een ander een feestelijk tintje: het jubileumboek over de winkel - Savannah Bay: een geschiedenis van een bijzondere boekwinkel 1975 - 2019 , geschreven onder redactie van Marijke Huisman (Universiteit Utrecht) - wordt gepresenteerd. Een panel met onder anderen Gloria Wekker (emeritus hoogleraar Genderstudies, UU) bespreekt het boek, de 'Women in Print'-beweging en de betekenis van de vrouwenboekhandel, en Savannah Bay in het bijzonder, in de 21ste eeuw.

Transforming Stories is mogelijk gemaakt door financiële steun van de Gemeente Utrecht, Universiteit Utrecht en de fondsen Prof. Van Winter, Mien van 't Sant, Carel Nengerman, K.F. Hein, en Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden