Een eerdere relatiebijeenkomst van het Ondernemersfonds.
Een eerdere relatiebijeenkomst van het Ondernemersfonds. (Foto: Beeldboot\Gertjan Kooij)

Eerste editie jaarcongres Ondernemersfonds Utrecht

Woensdag 6 november houdt Ondernemersfonds Utrecht zijn eerste jaarcongres in het Spoorwegmuseum. Dit grootste ondernemersfonds van Nederland heeft jaarlijks ruim zes miljoen euro beschikbaar om de Utrechtse economie te versterken. Op dit jaarcongres zullen ongeveer tweehonderd mensen aanwezig zijn.

Utrecht - Directe aanleiding voor het organiseren van het jaarcongres is dat de Utrechtse gemeenteraad afgelopen zomer heeft besloten om het ondernemersfonds voor onbepaalde tijd te continueren. Deze structurele steun voor het fonds schept nieuwe kansen voor het ondernemersklimaat van Utrecht. Verwacht wordt dat de impact van initiatieven hierdoor zal gaan toenemen.

Ondernemersfonds Utrecht is een fonds van, voor en door Utrechtse ondernemers. Jaarlijks brengen zij samen, via een opslag op de ozb-niet-woningen, ruim 6 miljoen euro aan gelden op. Dit investeren ze vervolgens zelf in collectieve voorzieningen. De afgelopen jaren heeft het Ondernemersfonds zijn meerwaarde meermaals bewezen. Zo werden er in 2018 455 aanvragen ingediend waarmee ruim 7,1 miljoen euro werd geïnvesteerd in verschillende projecten. Van de buurtconciërge, camerabewaking, kunst op Utrecht Centraal tot aan een bijdrage voor aanleg van het tijdelijke skatepark op het Jaarbeursplein.  

Het congres begint 6 november om 13.00 (inloop vanaf 12.30) uur. Te gast zijn onder meer Jos Burger, CEO bij Ultimaker, en Rick Pastoor, auteur van GRIP en Head of Product bij Blendle. Ook zullen Utrechtse ondernemers uit Merwede vertellen over de projecten die zij hebben opgezet met geld uit het ondernemersfonds en gaan we in gesprek over de rol van Ondernemersfonds Utrecht. Ook nemen aanwezigen deel aan een break-out sessie waarbij zij zich onder meer focussen op de komst van La Vuelta Holanda in Utrecht of aan de slag gaan met gastvrijheid in hun trekkingsgebieden. Om 17.00 uur sluit de dag af met een feestelijke borrel.  

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden