The Unknown Known met zanger/gitarist Joop Nolles, Ernst Cliné (bass/soundeffects/zang) en Jan Westveen (drums/percussie/zang).
The Unknown Known met zanger/gitarist Joop Nolles, Ernst Cliné (bass/soundeffects/zang) en Jan Westveen (drums/percussie/zang). (Foto: PR)

Presentatie van cd Drain the Swamp

Hij is er: Drain the Swamp, de nieuwe cd van The Unknown Known. Zondag 3 november vanaf 16.00 uur is de presentatie in dB's in gebouw CAB-Rondom 100.

Utrecht - ''Een plaat die er zin in heeft om het glooiende alt-rock landschap muzikaal eens lekker aan te scherpen. Een plaat waarop het tekstueel tijd is om meteen maar een berg emotionele ongemakken naar het grofvuil te brengen. Een plaat dus die de geest lekker leeg waait met wie weet een smeuïg laagje denkstof als residu in je brein. Zo'n plaat waarbij je zin krijgt om aan de dag te beginnen of om die dag nog even met een knaller af te sluiten. Minimaal tweemaal daags draaien dus voor een maximaal effect!'' Zo prijst de band haar cd zelf aan.

Die tweemaal daags, die kun je zelf testen, want een gratis exemplaar van Drain the Swamp in een hoes met op maat ontworpen artwork van Manja Hoedeman is bij je entree voor de releaseshow inbegrepen.

The Unknown Known

Drain the Swamp is de tweede cd van het Utrechtse The Unknown Known, het trio van zanger/gitarist Joop Nolles samen met Ernst Cliné (bass/soundeffects/zang) en Jan Westveen (drums/percussie/zang). Drie muzikanten die qua veelzijdigheid en volharding hun verklaring van onbesproken gedrag wel hebben verdiend. Als The Unkown Known zijn ze in 2017 samen gaan spelen.

Psychedelisch

De band rockt en fluistert, prikkelt en behaagt met (eigen)zinnige songs. Denk aan Hallo Venray meets The Pixies. Balancerend langs de rand van de muzikale snelweg neemt het trio af en toe een psychedelische afslag waarbij soms stevig wordt gerockt, maar ook zinnenprikkelend wordt gefluisterd.

Het markante CAB-gebouw aan de voet van station Zuilen, in Utrecht West, kun je kennen van Oproer, Filmcafé, Sportbox en dB's dus. In 2003 trok dB's als eerste huurder met een ontmoetingsfunctie naar het CAB-gebouw. Intussen omvat dB's onder meer een professionele opnamestudio en een klein podium.

Kaarten voor de releaseshow van Drain the Swamp zijn in de voorverkoop online verkrijgbaar via de website van dB's voor € 12,50 (incl. cd) en op 3 november voor € 15 (incl. cd) aan de deur. Tour In de maanden na de releaseshow gaat The Unknown Known live. Kijk voor tour data op www.joopnolles.nl en luister vast naar Out of Season (clip Jochem van der Heide): https://www.youtube.com/watch?v=l5SAWvf7TL0&feature=youtu.be

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden