Liefdeslessen met Edison Award winnaars in TivoliVredenburg

UTRECHT - Samen muziek maken leidt tot een lang en gelukkig huwelijk. Edison Award winnaars Ineke Vandoorn en Marc van Vugt zijn daarvan het levende bewijs. Ze delen al 40 jaar de lakens en de bühne. Op zondagmiddag 27 oktober onthullen ze met hun muziekvoorstelling het geheim van een gezond en langdurig liefdesleven. Precies 40 jaar geleden stond het liefdesduo voor het eerst samen op het podium, zij als jazz-zangeres en hij als gitarist. Al snel merkten ze hoe muziek maken hen dichter bij elkaar bracht. "Op het podium delen we niet alleen de passie voor muziek, maar ook voor elkaar", zegt Vandoorn. "Tegelijkertijd is elk optreden ook een ultieme relatietest. Want samen muziek maken is geven en nemen, naar elkaar blijven luisteren en meebewegen. Er is amper ruimte voor onze ego's".

Improvisatie is het sleutelwoord van hun relationele en muzikale succes. "We zoeken voortdurend elkaars grenzen op", vertelt Marc van Vugt. "Het houdt onze relatie levendig en we geven jazz een nieuw geluid. De crux is dat we door improvisatie steeds meebewegen met elkaars persoonlijke ontwikkeling. We spelen niet de baas over elkaar, maar blijven voortdurend met nieuwe oren naar elkaar luisteren en anticiperen op wat er in het moment gebeurt. Dat moet natuurlijk ook wel, want op de bühne is geen ontsnapping mogelijk."

Tijdens de voorstelling op 27 oktober in TivoliVredenburg presenteert het duo hun nieuwe CD "Crossing Canada". Dit is het resultaat van muziekopnames die ze maakten tijdens een tournee dwars door Canada  Ze hebben ook een muzikale ontmoeting met de Engelse jazz-zangeres Norma Winstone en de Italiaanse pianist Glauco Venier. Winstone wordt gezien als een van de meest verfijnde en veelzijdige Engelse jazz-zangeressen.

Ineke Vandoorn en Marc van Vugt staan wereldwijd al jaren aan de top van jazz en improvisatie. Ze treden op in theaters, op festivals en in jazzclubs over de hele wereld. Hun CD Love is a golden glue werd bekroond me een Edison. Ineke geniet ook internationaal succes met haar boek Professioneel Zingen, door zangeres Trijntje Oosterhuis ook betiteld als The Lonely Planet voor zangers. 

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden