Boekwinkel Savannah Bay 35 jaar: Transforming Stories

Utrecht - Dit jaar viert Savannah Bay, van oorsprong vrouwenboekwinkel en inmiddels toonaangevend middelpunt voor literatuur en diversiteit in Utrecht, haar vijfendertigjarig bestaan. Dit wordt gevierd met een verhalenavond in TivoliVredenburg met Ali Smith als eregast. Hierop wordt een boek gepresenteerd dat de belangrijke historische functie van Savannah Bay benadrukt.

Transforming Stories

Al 35 jaar zet Savannah Bay aan de Telingstraat 13 zich in om een plek te zijn waar iedereen een verhaal kan vinden, zowel literair als persoonlijk. Als afsluiter en hoogtepunt van het jubileumjaar organiseert Savannah Bay op 6 november Transforming Stories in TivoliVredenburg. Een avond, die laat zien dat verhalen transformerend werken voor iedereen. Cloud 9 wordt omgetoverd tot een literair paradijs waar o.a. Ali Smith, Radna Fabias en Gloria Wekker het podium betreden.

Jubileumboek

Tijdens deze jubileumavond wordt ook het jubileumboek over Savannah Bay gepresenteerd. Savannah Bay; een geschiedenis van een bijzondere boekwinkel 1975-2019 is geschreven door een aantal historici o.l.v. dr. Marijke Huisman (Universiteit Utrecht) is een uniek historisch project dat voor het eerst de Women in Print movement in Nederland een gezicht krijgt. Het boek maakt niet alleen de unieke geschiedenis van Savannah Bay tastbaar, maar richt zich ook op de vrijwilligers van nu: waarom is het in deze tijd van belang om je in te zetten voor een feministische boekwinkel?

De boekwinkel nu

De afgelopen 22 jaar heeft eigenaar Marischka Verbeek ervoor gezorgd dat Savannah Bay is uitgegroeid van vrouwenboekwinkel tot het literair en cultureel middelpunt van nu. De boekhandel is onmisbaar geworden voor literatuurliefhebbers, de LHBTQ gemeenschap, feministen en jonge Utrechters die een plek zoeken om thuis te komen. Meer weten over de winkel en Marischka? Neem contact met ons op voor een interview.


Savannah Bay | Tr ansforming Stories
Telingstraat 13
3512 GV Utrecht
tel 030-2314410
info@savannahbay.nl
www.savannahbay.nl


~ 35 jaar Savannah Bay! Vier het met ons mee, kijk op https://transformingstoriesnl.wordpress.com/ ~

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden