Foto: Robert Oosterbroek
Foto: Robert Oosterbroek

Geef om je Stad: een nieuwe crowdfunding voor Stichting Noodhulp Utrecht en de Sint Maarten Parade

Op 17 oktober is het Wereldarmoededag. Ook in Utrecht leven nog veel mensen in armoede. Sharing Arts Society (SAS), de organisator van de Sint Maarten Parade, geeft die dag het startschot voor een meerjarig programma om Utrechters in financiële nood te helpen.

UTRECHT - SAS is de organisator van de Sint Maarten Parade, een feestelijke optocht die elk jaar begin november door de binnenstad gaat. Sint Maarten is de beschermheilige van de stad Utrecht. Deze Romeinse soldaat stond een deel van zijn mantel af aan een bedelaar. Sharing Arts Society wil de traditie van Sint Maarten voortzetten en is daarom een meerjarig programma begonnen: Geef om je Stad. Van deze crowdfunding gaat de ene helft naar Stichting Noodhulp Utrecht en de andere helft naar de Sint Maarten Parade. We delen de mantel!

Het rood-wit, symbool voor de afgesneden mantel, zie je overal in Utrecht terug: in het stadswapen van Utrecht, maar bijvoorbeeld ook in het wapen van de universiteit of op de shirts van FC Utrecht. Zijn naamfeest Sint Maarten ontwikkelde zich tot het grootste volksfeest van het jaar, waarbij de armen rond Sint Maarten langs de deuren gingen om bij de rijken voedsel en kleding op te halen om de winter door te komen. Sint Maarten staat voor een samenleving waar iedereen bij hoort en waarin we samen leven, ook al is iedereen anders. Het is een Feest van het Delen!

Stichting Noodhulp Utrecht is een organisatie die het geld verdeelt onder Utrechtse burgers in financiële nood, die dat geld keihard nodig hebben. Leuk weetje: zowel de Sint Maarten Parade als Stichting Noodhulp Utrecht hebben Sint Maarten in hun beeldmerk staan!

Via het platform Give the Change van de Triodos Foundation kan iedereen geld overmaken. De link vind je hier: https://www.givethechange.nl/pages/geef-om-je-stad.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden