Feestelijke kick-off van de eerste Kindercampus van Utrecht

UTRECHT - Vrijdag krijgt Utrecht zijn eerste Kindercampus: een vertrouwde omgeving waar kinderen van 0 tot 12 jaar opvang en onderwijs krijgen. Van kinderopvang tot basisonderwijs en van voorschoolse educatie tot buitenschoolse opvang, alles op één plek in het groene Molenpark in hartje Lombok.

Wethouder opent de dag

Op vrijdag 18 oktober is er een feestelijke kick-off door basisschool De Parkschool en Kinderopvang BLOS, de twee partijen die de Kindercampus mogelijk maken. Van 09.00-10.00 uur informeren we u over onze plannen en onthullen we op bijzondere wijze de nieuwe naam!

Wethouder van onderwijs Anke Klein opent de dag. Ook vertellen Max van de Blaak (BLOS) en Marc Mittelmeijer (PCOU) u iets over de totstandkoming van onze Kindercampus.

Kansengelijkheid

Wij onderscheiden ons met de pijlers diversiteit, gelijke kansen en aandacht voor talent. Minister Van Engelshoven (OCW) en minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) hebben in maart van dit jaar de Tweede kamer geïnformeerd over hoe zij kansengelijkheid in het onderwijs willen bevorderen. Ook wij zien het belang hiervan in en beogen een plek te zijn waar ieder kind uit de wijk deel kan nemen aan activiteiten tijdens en na school. Zo kunnen kinderen hun talent ontdekken en vaardigheden op doen voor de rest van hun leven.

Techniek en duurzaamheid

We kiezen voor het profiel techniek en duurzaamheid en stomen daarmee onze kinderen klaar voor de toekomst! We hebben daarbij speciale aandacht voor techniek en duurzaamheid, daarmee stomen we onze kinderen klaar voor de toekomst. Op de dag van de kick-off zullen de leerlingen dan ook deel kunnen nemen aan allerlei workshops rondom deze thema's. Ze gaan o.a. robots programmeren, 3d print-ontwerpen maken en windmolens ontwerpen met gebruikt plastic. Ook kunnen zij een voorproefje nemen van het uitgebreide naschoolse aanbod.

Nieuwe naam, nieuw begin!

Na de opening tekenen we met de betrokken partners een intentieverklaring: hiermee starten we een onderzoeksfase om tot een samenwerkingsovereenkomst te komen tussen BLOS en de Parkschool. De nieuwe naam is een nieuw begin!

Nieuwsgierig geworden? Kijk op zogaatdemolen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden