Geslaagde Fietsverlichtingsactie op de Neude

Hoewel het weer niet echt meewerkte hebben bijna 50 mensen afgelopen zaterdag toch de weg weten te vinden naar de kraam van de Fietsersbond op de Neude om hun fietsverlichting te laten repareren.

UTRECHT - Dankzij hun weer goed werkende fietsverlichting is het Utrechtse verkeer weer een stukje veiliger in de komende donkere wintertijd. Ook dit jaar waren lege en lekkende batterijen weer de belangrijkste oorzaak van niet werkende verlichting.

Ook batterijlampen vergen aandacht en onderhoud. Batterijen raken leeg en lege batterijen kunnen na verloop van tijd gaan lekken met beschadigde lampen als gevolg. In totaal werden er zaterdag 48 batterijen verwisseld. Nieuw was dat de fietsers een bijsluiter bij de nieuwe batterijen kregen: 'Verwissel elk halfjaar je baterijen. Zo voorkom je dat ze leeg zijn op het moment dat je ze nodig hebt. En je voorkomt lekkage en beschadiging.'

Zet je verlichting aan

Goed werkende fietsverlichting is belangrijk. Zorg dat je gezien wordt in het donker. Donker is het na zonsondergang en voor zonsopgang, op regenachtige dagen vaak ruim daarvoor en daarna. Geen verlichting is onveilig voor jezelf en voor anderen. Als de politie controleert en je hebt geen licht? Dan kan de boete € 55,- zijn. Daarvoor kan je een stel hele goede lampen kopen.

Meer informatie over fietsverlichting is ook te vinden op https://www.fietsersbond.nl/de-fiets/onderdelen/verlichting/soorten-verlichting/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden