Studenten halen duizenden euro's op voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
Studenten halen duizenden euro's op voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Studenten halen duizenden euro's voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Studentenvereniging U.V.S.V./N.V.V.S.U. haalt meer dan 35.000 euro op voor het Prinses Máxima Centrum

UTRECHT - De afgelopen twee jaren heeft de studentenvereniging U.V.S.V./N.V.V.S.U. zich ingezet om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. De studenten hebben onder andere twee veilingen, een dansmarathon en een zeiltocht naar Londen georganiseerd. Daarnaast spoorden zij het internet aan om mee te doen met een dansje waaraan onder andere grote sterren zoals Bas Smit en Sjaak hebben deelgenomen. De inzet van alle leden van de vereniging van de afgelopen twee jaren hebben het PMC in totaal exact 36.765,78 euro opgeleverd. Dit geld gaat naar het Máximaal Bewegen programma. Het Máximaal Bewegen programma heeft als doel afname van de negatieve effecten van niet bewegen, bijdragen aan de sociale ontwikkeling van het kind, zelfstandigheid en weerbaarheid vergroten en reduceren van (late) effecten van de zware behandelingen.

Het Prinses Maxima Centrum

In het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie te Utrecht worden sinds mei 2018 alle kinderen met kanker, van 0 tot en met 18 jaar, uit heel Nederland behandeld. Eén op de vier kinderen overlijdt nog steeds aan deze ziekte. Daarom heeft het centrum één ambitie: alle kinderen met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Om dat mogelijk te maken, zijn alle experts op het gebied van zorg en onderzoek in het Máxima geconcentreerd. Zij werken met hart en ziel aan deze ambitie en gaan grenzeloos ver om deze kinderen te helpen. Omdat alleen het basisgedeelte van de zorg wordt vergoed, zet de Prinses Máxima Centrum Foundation zich in om nog zoveel essentiële zaken te realiseren die nodig zijn voor het genezingsproces en de ontwikkeling van de kinderen en het welzijn van het hele gezin.

U.V.S.V./N.V.V.S.U.

"Onze vereniging zet zich jaarlijks in voor goede doelen. Zo besloten wij twee jaar geleden onze krachten te bundelen voor het PMC. Het centrum heeft een uniek karakter en heeft haar locatie in Utrecht. Deze factoren hebben er destijds toe geleid dat wij een partnership aangingen met het Prinses Máxima Centrum", zegt Manon Arslanagic, praeses van de U.V.S.V./N.V.V.S.U. "Onze vereniging heeft een enorm netwerk aan leden en reünisten. Niet alleen brengen wij ieder jaar dergelijke maatschappelijke projecten op deze manier onder de aandacht, wij proberen altijd onze creativiteit te gebruiken om mooie acties te verzinnen."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden