Eerste Samenwerkingsovereenkomst De Derde Helft getekend in Utrecht

Donderdagmiddag 10 oktober is in Utrecht de eerste samenwerkingsovereenkomst De Derde Helft getekend.

UTRECHT - Maarten van Ooijen, wethouder sport, maatschappelijke ondersteuning en welzijn van de gemeente Utrecht, is bij dit moment aanwezig. De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij met als doel de sportkantine een vernieuwde functie geven, namelijk die van een centrale plek waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten voor activiteiten, een kopje koffie en een goed gesprek. Om 13:00 uur zetten regiodirecteur T. Muller van DOCK, directeur R. Hennekes van Stichting Sport en algemeen voorzitter F. Visser van U.S.V. Hercules als vertegenwoordigers van de samenwerking bij het paviljoen van U.S.V Hercules in Utrecht hun handtekening onder de overeenkomst. Hiermee binden ze zich aan de voortzetting en borging van De Derde Helft in Utrecht tot en met zomer 2021.

Welzijnsorganisatie DOCK in de gemeente Utrecht zal betrokken worden bij de organisatie en de uitvoering van het traject. Stichting Sport Utrecht is, als samenwerkingspartner van De Derde Helft, bereid haar netwerk en kennis in te zetten om meer sport- en beweegaanbieders bij De Derde Helft te betrekken. De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Het Nationaal Ouderenfonds ontwikkelt met haar partners interventieprogramma's ter voorkoming en als bestrijding van eenzaamheid en rolt deze landelijk uit. Hiermee zorgt het fonds er niet alleen voor dat ouderen in beweging komen, maar ook dat zij sociaal actief blijven. Samen met publieke- en private partners richt De Derde Helft zich op kwetsbare ouderen. Het Ouderenfonds stimuleert daarmee dat sportverenigingen verder worden uitgebouwd tot een plek (community en / of netwerkomgeving) waar ouderen overdag aan gezellige activiteiten kunnen meedoen en worden gestimuleerd vrijwilligerswerk te verrichten binnen de sportvereniging. De sportkantine wordt zo de 'nieuwe' ontmoetingsplaats (community) voor ouderen en het Ouderenfonds.

De 100% ouderenvriendelijke sportomgeving Het Ouderenfonds startte ruim 5 jaar geleden met het stimuleren van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving middels het programma OldStars walking football, een aangepaste spelvorm voor 55- plussers waarbij niet gerend mag worden. Inmiddels biedt OIdStars meerdere aangepaste sporten aan voor ouderen en sluit de Derde Helft hier naadloos op aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden