Goeie Buur, beter dan een verre vriend

UTRECHT - Op 11 oktober ondertekenen diverse jeugdinstellingen en de SSH een samenwerkingsovereenkomst om jongeren vanuit diverse jeugdhulpinstellingen uit Utrecht aan woonruimte in een studentenhuis of -complex te helpen onder de projectnaam "Goeie Buur".

Project "Goeie Buur" biedt deze jongeren uit Utrecht een volgende stap naar zelfstandigheid door te wonen met studenten in een studentenhuis of -complex. Door een unieke samenwerking tussen de gemeente Utrecht, Academie van de Stad, de SSH en jeugdhulpinstellingen Back UP, Timon, Youké, Lister, en Lijn 5 krijgen jongeren de kans om in een studentenhuis tussen leeftijdgenoten te wonen.

Academie van de Stad verbindt studenten met de stad, in dit project krijgen de studenten de kans om een Goeie Buur te zijn. Als student staat deze als goeie buur klaar voor de jongere. Het project "Goeie Buur" zorgt, met alle betrokken partijen, voor een netwerk van jongeren en studenten die elkaar ontmoeten, weten te vinden, ervaringen uitwisselen en leren van én met elkaar. 'Samen wonen, samen bouwen' is waar het project om draait.

Met dit project komt de SSH tegemoet aan de grote vraag naar woonruimte in gemeente Utrecht om deze jongeren op een passende manier onderdak te bieden. Goeie Buur maakt onderdeel uit van het plan van aanpak 'huisvesting voor de kwetsbare doelgroep' van de gemeente Utrecht, wat afgelopen juli ondertekend is. "We verwachten jaarlijks tientallen jongeren via dit project aan woonruimte te kunnen helpen. Omdat deze samenwerkingsvorm voor alle partijen nieuw is weten we nog niet exact hoe het project gaat uitpakken. Daarom is het belangrijk om het project continue te blijven evalueren om op deze manier de jongen een goede start van hun volwassen leven mee te geven." Aldus Rob Donninger, directeur van de SSH.

Over de SSH

De SSH is specialist in studentenhuisvesting. In Utrecht, Amersfoort, Maastricht, Tilburg, Rotterdam, Zwolle en Groningen verhuren wij ruim 19.000 studentenkamers en woningen. www.sshxl.nl

Academie van de Stad

De SSH werkt voor dit project intensief samen met Academie van de stad. Academie van de Stad verbindt studenten met de samenleving. Als ideële stichting en sociale ondernemer zet Academie van de Stad maatschappelijke studentprojecten op in Amsterdam, Utrecht, Amersfoort en Almere met thema's als jeugd en educatie, integreren en participeren, wonen en leven, veiligheid, werken en economie en stedelijke ontwikkeling. www.academievandestad.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden