Eerste Kindercampus van Utrecht in Lombok

UTRECHT - Opvang en onderwijs onder één dak voor kinderen van 0-12 in het Molenpark. Utrecht krijgt zijn eerste Kindercampus: een vertrouwde omgeving waar kinderen van 0 tot 12 jaar opvang en onderwijs krijgen. Van kinderopvang tot basisonderwijs en van voorschoolse educatie tot buitenschoolse opvang, alles op één plek in het groene Molenpark in hartje Lombok.

Feestelijke kick-off voor iedereen

Op 18 oktober is er een feestelijke kick-off door basisschool de Parkschool en Kinderopvang BLOS, de twee partijen die de Kindercampus mogelijk maken. Van 09.00-10.00 uur informeren we u over onze plannen en onthullen we op bijzondere wijze de nieuwe naam! Wethouder Anke Klein opent de dag en ook vertellen Max van de Blaak (BLOS) en Marc Mittelmeijer (PCOU) iets over de Kindercampus.

Voor elk talent

De Kindercampus onderscheidt zich door diversiteit, gelijke kansen en aandacht voor talent. We hebben daarbij speciale aandacht voor techniek en duurzaamheid, daarmee stomen we onze kinderen klaar voor de toekomst. Op de dag van de kick-off zullen de leerlingen dan ook deel kunnen nemen aan allerlei workshops rondom deze thema's. Ze gaan o.a. robots programmeren, 3d print-ontwerpen maken en windmolens ontwerpen met gebruikt plastic. Ook kunnen zij een voorproefje nemen van het uitgebreide naschoolse aanbod.

Nieuwe naam, nieuw begin

Na de opening wordt met de betrokken partners een intentieverklaring getekend: hiermee wordt een traject gestart om tot intensieve samenwerking te komen tussen BLOS en de Parkschool. 

Groen en duurzaam schoolplein

Met de start van een kindercampus, een nieuwe naam en een opknapbeurt van het gebouw kan ook het schoolplein niet achterblijven! De grijze tegels van het schoolplein zijn niet meer van deze tijd. Er ligt een prachtig ontwerp voor een nieuw groen schoolplein dat we begin 2020 willen realiseren. Op 18 oktober wordt hier over verteld, ook start dan de crowdfundingsactie.

Nieuwsgierig geworden? kijk op zogaatdemolen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden