Foto: Elnur Amikishiyev

Podiumgesprek over (on)gelijke kansen

Woensdag 16 oktober is er een Podiumgesprek bij StadspodiumUtrecht met als thema 'Apartheid in Ondernemend Utrecht!'. Het gesprek begint om 19.45 uur.

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft sinds kort een subsidiesom van 2,25 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het steunen van innovatieve startende ondernemers. Voor traditionele ondernemers, zoals de kapper of het klusbedrijf bestaat er geen vergelijkbare regeling. Terwijl juist de lokale (kleine) ondernemer het moeilijk heeft en baat zou hebben bij goede begeleiding en betere locaties in de stad. Waarom geen gelijke kansen voor alle ondernemers? Om het daar over te hebben organiseert StadspodiumUtrecht dit Podiumgesprek.

Wethouder Klaas Verschuure wijst op 'de rol die deze starters vervullen bij het vinden van slimme oplossingen voor vraagstukken waarmee een groeiende stad als Utrecht te maken heeft'. Maar aan de andere kant vertrekken steeds meer kleine lokale ondernemers door te hoge kosten uit de binnenstad in Utrecht. Daar zijn alleen nog grotere ondernemers en winkelketens te vinden, met een steeds homogener aanbod tot gevolg. Begeleiding voor de kleine lokale (startende) ondernemer is er nauwelijks. Zo ontstaat een 'apartheid' tussen ondernemers.

Moet de gemeente niet zorg dragen voor gelijke kansen voor álle ondernemers? Daar wordt over gesproken. Iedereen is welkom. De toegang is gratis. Info: www.stadspodiumutrecht.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden