Jaarlijkse fietsverlichtingsactie op de Neude

UTRECHT – Een slimme fietser fietst verlicht! Zonder licht fietsen zou verboden moeten worden. In het donker is fietsen met goed zichtbare fietsverlichting belangrijker dan ooit. Voor je eigen veiligheid en die van je medeweggebruikers. We willen dat niemand in het donker zonder licht fietst. Daarom repareert de Fietsersbond op zaterdag 12 oktober kapotte fietsverlichting op de Neude, naast de pop-up fietsenstalling. Tijdens deze jaarlijkse Fietsverlichtingsactie kan iedereen tussen 11 en 15 uur gratis zijn of haar fietslicht laten repareren.

De fietsverlichtingsactie van de Fietsersbond is een jaarlijkse traditie in de Utrechtse binnenstad. Dit jaar gaan we professioneler dan ooit te werk en worden de fietsen opgehangen om gerepareerd te worden. De eerste bezoeker van onze stand wordt ontvangen door de Utrechtse verkeerswethouder, Lot van Hooijdonk.

We geven ook voorlichting over de verschillende soorten verlichting en fietsen die in de handel zijn. En over wat de Fietsersbond nog meer doet om fietsen in Utrecht nog aangenamer te maken. Dus kom langs en steek uw licht op.

Meer informatie over fietsverlichting is ook te vinden op https://www.fietsersbond.nl/de-fiets/onderdelen/verlichting/soorten-verlichting/

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden