Deelnemers Utrecht aan New York Mini Marathon op derde plek

UTRECHT - Volgende week zaterdag 12 oktober start de New York Mini Marathon in Rotterdam. Deelnemers laten zich sponsoren en zamelen zo geld in voor diabetesonderzoek. Uit Zuid-Holland komen de meeste deelnemers, daarna komen de meeste deelnemers uit Noord-Holland en op plek drie staat Utrecht. Een van de deelnemers is Michelle Visser met het bijzondere verhaal.

Van New York naar Rotterdam

Voor de tweede keer tovert het Diabetes Fonds delen van de Havenstad om tot een hardloopparcours van Amerikaanse allure. Waarom? Omdat het lopen van de echte New York-marathon voor velen een droom is. Net als de genezing van diabetes. Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds: "De opbrengsten van de New York Mini Marathon gaan naar onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes."

"Slapen is voor watjes"

Michelle Visser (28) uit Utrecht rent samen met familie, vrienden en collega's de New York Mini Marathon. Michelle heeft diabetes vanaf haar 16e. Haar goede vriendin schreef naar aanleiding van hun vakantie vorig jaar naar Indonesië een stukje tekst over hoe zij de ziekte van Michelle als buitenstaander meemaakte. "Slapen is voor watjes. Een volle nacht doorslapen zit er vaak niet in. Ook s 'nachts moet je soms spuiten en eten. Terwijl je daarom 4 uur s 'nachts echt niet op zit te wachten. Vooral niet als je om 6 uur op moet; voor een belangrijke meeting."

Diabetes is een marathon

Diabetes is een slijtageslag. Of je nu oud, jong, klein of groot bent, diabetes kan overal in je lichaam schade veroorzaken. Je hart, je ogen, je nieren. Innovatieve doorbraken maken het leven van mensen met diabetes gelukkig al een stuk draaglijker. Van de eerste insuline-pen tot de ontwikkeling van een kunstalvleesklier. Er is zelfs een basis gelegd voor genezing. Maar de eindstreep is nog niet in zicht. Dessing: "Hoewel genezing eind jaren zeventig nog onmogelijk leek, is de basis voor een echte doorbraak nu gelegd. Maar daarvoor is wel geld nodig. Want diabetes is nog steeds een slijtageslag voor het lichaam. Een race met velen obstakels voor 1,2 miljoen mensen in Nederland ."

Genezing als eindstreep
De New York Marathon is een hardloopevent zonder tijdregistratie, met vier afstanden: 4.2, 10.5, 21 kilometer of de Kidsrun. Je kan je nog inschrijven tot en met donderdag 10 oktober, individueel of met een (bedrijfs)team. Marieke Reuvers, coördinator acties en evenementen Diabetes Fonds: "Vorig jaar was het een prachtige eerste editie dankzij het enthousiasme van alle aanwezigen. We staan weer te popelen om samen met jong, oud, ervaren en minder ervaren deelnemers er een top dag van te maken. En met z'n allen de genezing van diabetes een stapje dichterbij te brengen."

Help jij mee de droom dichterbij te brengen? Schrijf je nu in voor de New York Mini Marathon op www.newyorkminimarathon.nl.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden